Obě auta zaparkovali jejich majitelé jen kousek od sebe v rožnovské ulici 5. května. Místní žena zde svůj vůz odstavila v neděli po 22. hodině, místní muž zaparkoval firemní Octavii o půl deváté večer. Ráno už se s auty neshledali. „O půl osmé v pondělí zjistila krádež žena, muž na zmizení auta přišel o dvě hodiny později," přiblížil vsetínský policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Doplnil, že v obou případech se jednalo o Škodu Octavia kombi s pohonem všech kol. Obě byly šedé metalízy, ale vůz patřící ženě měl světlejší odstín. „Jednalo se o Octavie druhé řady a to před faceliftem," řekl mluvčí.

Vozidlo patřící ženě bylo bez zjevného poškození. Majitelka si je cení na sto dvacet tisíc korun. Jediným výraznějším znamením byla chybějící mlhovka s krytem v předním nárazníku.

Firemní vozidlo mělo najeto sto padesát pět tisíc kilometrů. Jeho odhadní hodnota je sto padesát tisíc korun. „Pneumatiky byly osazené na discích z lehkých slitin a to tak, že disky na přední a zadní nápravě měly odlišný design," popsal Malcharczik.

Kriminalisté po vozidlech vyhlásili pátrání. Zjišťují informace o přesném čase krádeží, přičemž předpokládají, že k nim došlo téměř současně. Dále zjišťují, kterým směrem mohli zloději s auty odjet. „Žádáme tímto obyvatele, pokud by kriminalistům v tomto snažení jakoukoli informací mohli pomoci, nechť tak učiní jejím sdělením na jakékoli policejní služebně nebo i prostřednictvím linky 158," vyzval Vladislav Malcharczik.