Na začátku dubna se do hledáčku dvaatřicetiletého Rožnovana dostal jeden z rožnovských areálů, ve kterém sídlí hned několik firem. „Zajímaly jej autobaterie a okrasné kameny," uvedl policejní mluvčí Vladislav Malcharczik. Nejprve si zloděj připravil k odvezení desítku použitých autobaterií a dvacítku napájecích akumulátorů počítačových systémů. „Vše vynesl z areálu a uložil poblíž s úmyslem věci později vyzvednout a zpeněžit. Při opětovném příchodu na místo uložení, ale věci znizely. Pracovníci je totiž vrátili na své správné místo," prozradil policejní mluvčí.

Areál se muži ale zalíbil, a tak jej navštívil opětovně. Zaměřil se tentokrát na zde uložené ozdobné kameny. Vybral si tři krabice s polodrahokamy po dvaceti pěti kilogramech. Dvě uložil ještě v areálu a jednu krabici vynesl mimo něj. Cena kamenů, které odnesl, přesáhla tři tisíce korun.

Poslední návštěva areálu se udála v noci z pátku 8. dubna na sobotu. „Kamenů odnesl daleko více. Jednalo se o polodrahokamy, dekorační kamínky, křišťál a upravené okrasné kameny za více jak osmatřicet tisíc korun," popsal Malcharczik.

Policisté postupně zjistili, že zálibu v kamenech našel dvaatřicetiletý recidivista z Rožnova pod Radhoštěm. „Ke krádežím se přiznal. Policisté kameny vrátili do rukou majitelů," shrnul policejní mluvčí.

V pátek si zloděj převzal sdělení podezření pro trestný čin krádež. V jeho případě může uložit soud až tříleté vězení. ⋌(vd)