Jisté každopádně je, že na tragédii navázalo rozsáhlé pátrání, při němž policisté napříč Zlínským i Olomouckým krajem prováděli se samopaly důkladné kontroly řidičů. A předpokládaného pachatele také nakonec dopadli, což včera znovu potvrdil Petr Jaroš ze zlínské policie.

„Ke čtvrtečním událostem v tuto chvíli mohu pouze potvrdit, že krajští kriminalisté Krajského ředitelství policie Zlínského kraje vyšetřují podezření na spáchání násilného trestného činu, ke kterému došlo na Kroměřížsku," konstatoval.

Sdělování detailů by podle něj mohlo narušit práci kriminalistů.

Ilustrační foto
Kontroly se samopaly? Policie honila podezřelého z vraždy v Bezměrově

„Vzhledem k tomu, že stále probíhají výslechy a zajišťování stop, nebudeme nyní poskytovat žádné bližší informace, abychom neovlivnili průběh vyšetřování," dodal policejní inspektor.

I vzhledem k mlčení policie je těžké sestavit bližší okolnosti celého případu. Vyjádřit se k němu v pátek odmítli i další zainteresovaní.

Majitel penzionu Bezměrovský dvůr se redaktorce omluvil a hned poté zavěsil telefon, sdílnější nebyl ani starosta obce Josef Večerka, který Deník pouze odkázal na policejní mluvčí.

Přímo v ulicích zhruba pětisethlavé obce byl pak včera kolem poledne naprostý klid, místní lidé sice evidentně o tragédii věděli, s novináři se ale bavit nechtěli.

K dopadení pachatele mělo nakonec dojít v nedalekém Kojetíně na Přerovsku, ani tamní starosta Jiří Šírek ale moc informací neměl.

„Oficiálně vůbec nevím, co se tam odehrálo. Naše městská policie mě pouze informovala o tom, že pravděpodobný pachatel nějakého trestného činu byl dopaden v jedné z místních restauraci," řekl Deníku.

KRISTÝNA KLUSÁKOVÁ