Kromě ztráty svobody musí poškozeným zaplatit milion šest set padesát tisíc korun.

Rozsudek zatím není pravomocný. Hudák i státní zástupce si ponechali lhůtu na odvolání.

Meziříčská vražda se stala v pondělí 28. listopadu 2016 krátce před třetí hodinou odpoledne v bytovém domě s číslem popisným 776 známém jako "dům hrůzy" na ulici Zašovská.

Údajně za ní stály komplikované partnerské vztahy mezi útočníkem, jeho přítelkyní a jejím partnerem, který se stal obětí útoku.

Druhá etapa rekonstrukce zimního stadionu je u konce. Tři měsíce pracovali dělníci na stavebních úpravách pravé části zimáku pod tribunou na stání a úpravách bufetů a hygienického zázemí pro návštěvníky stadionu.
Dvě z pěti etap oprav zimního stadionu ve Vsetíně jsou hotové

Dvaatřicetiletý Hudák tehdy vnikl do bytu poškozeného a fyzicky jej napadl.

„Opakovaně jej bodal replikou vojenského útočného nože, zejména do oblasti krku, hrudníku a břicha, v důsledku čehož muž na místě vykrvácel,“ ocitoval z obžaloby mluvčí olomouckého krajského soudu Michal Renda.

Útok se odehrál v přítomnosti šestiletého syna oběti a dvou dalších žen.

„Ty přivolaly záchrannou službu. Lékař už ale pouze konstatoval smrt,“ uvedla před časem policejní mluvčí Lenka Javorková.

Do pátrání po Hudákovi se zapojily téměř tři desítky policistů.

„Přizvali jsme i policisty z Moravskoslezského kraje, jelikož jsme získali poznatky, že by muž mohl po útoku zamířit za svojí přítelkyní do Ostravy,“ dodala Javorková.

Před bytem přítelkyně jej policisté večer v den vraždy také zadrželi. Vražednou zbraň kriminalisté nalezli zahrabanou v hlíně jen několik set metrů od místa činu.

Ilustrační foto
Zfetovaný mladík v Land Roveru ujížděl policii přes louku