Podle policistů udělaly ženy zásadní chybu, když nechaly příruční tašky bez dozoru u tanečního parketu. Sedmadvacetiletá žena ze Vsetína přišla o kabelku hned po půlnoci. Její zmizení zjistila asi po půlhodině. „S kabelkou zmizely klíče, doklady a platební karta. Škodu žena odhadla na dva a půl tisíce korun," uvedl vsetínský policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Jako přes kopírák se asi o hodinu později odehrál druhý případ. Jednadvacetiletá žena ze Vsetínska s kabelkou o mobil, dámské hodinky a peněženku s doklady a platebními kartami. Škoda v tomto případě překročila pět tisíc korun. „V této kabelce ale měla své věci uložené i další rovněž jedenadvacetiletá žena. Tu zloděj připravil o mobilní telefon, platební kartu, doklady a hotovost. Škoda dosáhla třináct a půl tisíce korun," doplnil Malcharczik.

Podle jeho slov se v popsaných případech potvrdilo známé rčení, že příležitost dělá zloděje. Policisté varují, aby lidé při návštěvě podobných akcí více dávali pozor na své osobní věci a brali s sebou jen to nejnutnější.

Případy z noci na neděli vyšetřují policisté jako krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Zloději hrozí v případě dopadení a prokázání viny až dva roky vězení.