Na nešťastníka přišli muži zákona shodou okolností i velké dávce štěstí. Muž totiž figuruje jako poškozený v jednom policejním případu. „Kriminalista, který má vyšetřování na starosti, si s ním chtěl domluvit termín výslechu. Po několika dnech se mu dovolal až právě v pondělí. Oslovený muž ovšem prohlásil, že na výslech nepřijde," popsala policejní mluvčí Lenka Javorková.

Policistovi své rozhodnutí zdůvodnil velkými osobními a zdravotními problémy. „Svěřil se mu, že chce skončit se životem," konstatovala policejní mluvčí.

Kriminalista se snažil muži jeho rozhodnutí rozmluvit, leč marně. „Asi po desetiminutovém hovoru mu nešťastník řekl na shledanou a hovor ukončil," informovala dále Javorková.

Do rodinného domku ve vesnici na Rožnovsku proto neprodleně vyjela policejní hlídka. „Domek byl uzamčený, ale policisté se do něj během krátké chvíle s pomocí příbuzného dostali," přiblížila napjaté okamžiky policejní mluvčí.

Sebevraha našli ležet v posteli. „Byl malátný a ospalý, ale komunikoval. Přiznal se, že spolykal větší množství léků a zapil je slivovicí," dodala Lenka Javorková.

Zdravotníci jej pak odvezli do valašskomeziříčské nemocnice.