Policisté z Jablůnky zastavili ve středu deset minut po půlnoci u autobusové zastávky v Ratiboři vůz taxislužby. Následovala běžná silniční kontrola, při které řidič předložil potřebné doklady.

Vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková prozradila, že spolu s šoférem seděli v octavii ještě další tři pasažéři: třicetiletý muž z Valašského Meziříčí, dvaadvacetiletá dívka z Bartošovic a osmatřicetiletý muž z Komárovic.

„Kolegové při kontrole pojali podezření, že lidé v autě by u sebe mohli mít nějaké drogy. Proto udělali prohlídku vozu," řekla Lenka Javorková.

Intuice strážců zákona se potvrdila. V autě našli několik sáčků s marihuanou a rovněž několik takzvaných dealeráků s pervitinem.

„Něco patřilo třicetiletému muži, něco mladé ženě. Policisté oba pro podezření z přechovávání omamných látek zajistili a umístili do policejních cel," doplnila Javorková. Po výslechu muži zákona provinilce propustili.

Lenka Javorková uvedla, že třicetiletý muž je vzhledem k množství marihuany, kterou u sebe měl, podezřelý z přestupku, za který mu ve správním řízení hrozí pokuta do 15 tisíc korun.

„Dívka je podezřelá z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu s trestní sazbou do dvou let," uzavřela mluvčí.