Po vykutálené dívce vyhlásili policisté celostátní pátrání. Našli ji ve Velké Bystřici na Hané.

K penězům se dostala jednoduše. Zamilovyný devatenáctiletý mladík z Hutiska-Solance ji často zval domů. „V polovině března, když rodiče chlapce nebyli doma, využila příležitosti a ze skříně ukradla několik bankovek. Věděla, že tam peníze jsou. Několik dní předtím na ně s kamarádem narazila," uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Ihned po krádeži se ale začala chovat divně a chtěla odvézt do Valašského Meziříčí za kamarádkou. Až poté zjistila, že si vzala deset tisíc korun. „Zaplatila dluhy a zbytek použila na jídlo a další věci," popsala Javorková.

Rodiče chlapce zjistili krádež deseti tisíc korun ze skříně až po několika dnech. „Navíc zjistili odcizení dalších pěti tisíc korun z pokladničky," upozornila policejní mluvčí.

Z krádeží byla ihned důvodně podezřelá dvacetiletá dívka. Policisté ji nemohli v místě trvalého bydliště v Zašové, ani na jiných místech, kde měla pobývat, zastihnout. Nakonec se v neděli večer dostala do hledáčku policistů ve Velké Bytřici. Ještě týž večer skončila v policejní cele v Rožnově pod radhoštěm. „Ke krádeži peněz se přiznala," dodala Javorková.

Za krádež jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.