Tragická událost se odehrála vloni 6. října navečer v restauraci v místní části Staré Zubří. Dva muži ve věku padesát a jedenapadesát let se dostali do hádky, která vyústila až ve fyzické napadení.

„Oba muži spadli při potyčce na zem, kde starší z mužů mladšího částečně zalehl svým tělem. Mladší se nemohl dostat ven. Ze strachu, že ho ležící muž udusí, vytáhl v silném rozrušení z ledvinky připevněné na těle revolver, ze kterého na muže ležícího na něm vystřelil,“ popsala krajský policejní mluvčí Lenka Javorková. Postřelený muž zraněním na místě podlehl.

Oba muži byli v době incidentu silně pod vlivem alkoholu.

Obžalovaný Pavel Pryszcz z Karviné u Okresního soudu ve Vsetíně (úterý 10. září 2019). Obžaloba jej viní z obecného ohrožení z nedbalosti. V roce 2007 měl zanedbat opravu komína chaty Libušín, což mělo po letech (v roce 2014) za následek ničivý požár.
Požár Libušína projednává soud, obžalovaný kominík odmítl vypovídat

„Podle znaleckého posudku měli v krvi kolem dvou promile alkoholu. Zbraň, ze které obviněný střílel, držel legálně,“ doplnila Javorková.

Policisté původně střelce krátce po činu obvinili nejprve z vraždy a podali návrh na jeho vzetí do vazby. To však tehdy státní zástupce odmítl a rozhodl o jeho propuštění na svobodu s tím, že zahájení trestního řízení bylo předčasné.

Kriminalisté se poté téměř rok zabývali vyšetřováním všech okolností střelby. V průběhu vyšetřování zadali několik znaleckých posudků z oboru zdravotnictví, psychologie, psychiatrie a z oboru kriminalistiky.

„Závěry posudků a další shromážděné důkazy vylučují, že by se obviněný bránil v intencích nutné obrany a použití zbraně v tomto případě nelze ani právně kvalifikovat jako zvlášť závažný zločin vražda,“ přiblížila výsledek vyšetřování Lenka Javorková.

Obviněný muž je stíhán na svobodě a za zvlášť závažný zločin zabití mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Dvacetiletý řidič Škody Felicie naboural v sobotu 14. září 2019 večer v silné opilosti dvě zaparkovaná auta ve Valašském Meziříčí.
Dvacetiletý řidič vezl kamarády a napálil do dvou aut, nadýchal tři promile