Maskovaný loupežník přerušil klidnou sobotní noční službu obsluhy čerpací stanice pět minut po 22. hodině. S nožem v každé ruce řekl jedinou větu: „To je přepadení!“. Pak lupič přešel k obsluze za pult.

Snímek lupiče, který v sobotu 26. srpna 2017 vyzbrojený dvěma noži přepadl obsluhu čerpací stanice ve Valašském MeziříčíZdroj: PČR Vsetín„Žena mu z obavy o svůj život otevřela pokladnu, muž sám vybral peníze a z benzinky odešel. Jeho pobyt na prodejně trval jen několik desítek vteřin,“ popsal policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Policisté hned začali po lupiči pátrat. Zjistili, že muž směřoval k prodejně Mountfield a dále na Zašovskou ulici směrem k autobusovému nádraží.

„Pachatel byl střední postavy asi sto sedmdesát centimetrů vysoký. Mluvil česky bez přízvuku,“ popsal Malcharczik.

Na hlavě měl lupič nasazenou hnědou pletenou čepici, přes tvář světlý šátek. Dále měl oblečenou světlou mikinu a na ní tmavou prošívanou vestu.

„Kalhoty byly pracovního charakteru a to ostré červené barvy s černými doplňky. Na nohou měl muž bílé tenisky,“ doplnil mluvčí.

Kriminalisté žádají svědky, kteří si v danou dobu všimli popisovaného muže, nebo poznají muže na fotografiích, ať sdělí informace na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebně.

Ilustrační foto
Třicetiletého muže srazil ve Vsetíně vlak. Nepřežil