Ani mnozí obyvatelé domu samotného o tragédii, která se odehrála před pondělní patnáctou hodinou, příliš mnoho informací nemají. „Byla jsem sice v tu dobu doma, přes zavřené dveře ale nebylo nic slyšet," kroutí hlavou jedna z nájemnic, která si nepřála zveřejnit jméno.

Další sousedka vypráví také anonymně, ale mnohem otevřeněji. K vraždě mělo podle ní dojít v půl čtvrté odpoledne. „Zavražděný bydlel v tomto domě a měl v péči dítě, které mu porodila jeho bývalá partnerka," řekla reportérce Deníku. „Jenže bývalá přítelkyně se rozhodla, že chce dítě zpět do své péče, a jelikož se nemohli dohodnout, vstoupil do toho její současný přítel," prozradila.

Vrah měl podle ní přijet do Meziříčí z Ostravy. Svou oběť pak napadnout v koupelně bytu. „Nevím, jestli se předtím třeba ještě nějak porvali, každopádně to skončilo vraždou," řekla obyvatelka domu. Doplnila, že krátce po incidentu se k domu začala sjíždět auta policistů a záchranné služby. Záchranáři ale v tomto případě už nemohli vážně poraněnému muži pomoci. „Už nešlo nic dělat. Muž utrpěl mnohačetné bodné rány. Lékař mohl pouze konstatovat smrt," řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan.

Že za krvavou tragédií mohou skutečně stát komplikované partnerské vztahy, vyplývá také ze vzkazu, který do redakce Valašského deníku zaslal jeden ze čtenářů.

Podle něj se však bývalá přítelkyně oběti chtěla ke svému expříteli vrátit. To její současný partner údajně neunesl, a proto soka zavraždil.

Jaké byly ale motivy závažného činu ve skutečnosti a také jeho přesné okolnosti, nyní vyšetřují kriminalisté. Dvaatřicetiletého podezřelého, který měl o šest let staršího muže ve Valašském Meziříčí zavraždit, zadrželi ještě v pondělí večer v Ostravě. Podle krajské policejní mluvčí Lenky Javorkové měl dotyčný zabíjet několika bodnořeznými ranami nožem.

K vraždě došlo v pondělí krátce před třetí hodinou. Násilník po útoku z bytu odešel. „Incidentu byly přítomné dvě ženy, které přivolaly pobodanému muži rychlou záchrannou službu. Její lékař už ale mohl pouze konstatovat smrt," uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Na místo vyjeli nejprve valašskomeziříčští policisté, vsetínští kriminalisté a následně krajští kriminalisté z odboru obecné kriminality ve Zlíně, kteří si vyšetřování násilného trestného činu převzali.

Rozjelo se intenzivní pátrání po podezřelém, který z bytu odešel i s vražednou zbraní neznámo kam. Do akce se postupně zapojily téměř tři desítky policistů z obvodních oddělení z okresu Vsetín, prvosledové hlídky, psovodi, cizinecká policie, dopravní policisté i kriminalisté.

„Do pátrání jsme přizvali i policisty z Moravskoslezského kraje, jelikož jsme v průběhu prověřování incidentu získali poznatky, že by muž mohl po útoku zamířit za svojí přítelkyní do Ostravy. Současně jsme ale prověřili další rodinné příslušníky podezřelého a několik míst, kam by se mohl násilník po vraždě přesunout," uvedla Lenka Javorková.

Krátce před desátou hodinou večer vsetínští kriminalisté podezřelého útočníka v Ostravě před bytem jeho přítelkyně zadrželi. „Mezitím prováděli kriminalisté v bytě ohledání místa činu. Na širším ohledání místa pracoval i psovod se služebním psem, který našel několik set metrů od místa činu v hlíně zahrabanou vražednou zbraň nůž," prozradila mluvčí s tím, že krajští kriminalisté na případu dál intenzivně pracují.

Jejich nasazení ocenil i krajský policejní ředitel Jaromír Tkadleček, který byl vzhledem k závažnosti do případu též vtažen. „Oceňuji profesionalitu a rychlý postup policistů, kteří se na zadržení podezřelého a zadokumentování případu podíleli," vzkázal Tkadleček.

Dům číslo 776 v meziříčské Zašovské ulici nepatří právě mezi klidné. Uznávají to i strážníci městské policie ve Valašském Meziříčí, kteří po pondělní vraždě kolegům ze státní policie vypomáhali s některými úkoly.

Ředitel strážník Jan Camfrla na otázku Valašského deníku, zda do této části města vyjíždějí hlídky četněji než jinde, odpověděl, že častěji určitě ano. Důvodem je ale podle jeho slov skutečnost, že se jedná o velký dům s mnoha byty. „Celkově ale můžeme říct, že se situace v této oblasti za poslední dva roky výrazně zlepšila," doplnil Camfrla.