„Podle očitých svědků už včera večer zasahovalo odstavené osobní auto do cyklostezky. Dnes dopoledne se neznámá osoba pokoušela s odstaveným vozidlem odejet. Nejenže se jí to nepodařilo, ale najela přední částí do Baťova kanálu, kolem nějž cyklostezka vede," informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Roman Žemlička.

Hasičské jednotce ze stanice Otrokovice byl vyhlášen požární poplach, po němž hasiči vyjeli na místo nehody s jednou stříkačkou a dalším vozem s vyprošťovací technikou. K havarovanému automobilu s SPZ Zlínského kraje byl podle hasičů velice komplikovaný příjezd, a to především kvůli mostkům klenoucím se nad cyklostezkou. Aby se k němu dostali, museli zvolit jinou vhodnou objízdnou trasu.

„Když se hasiči konečně k havarovanému autu dostali, zjistili, že vyprošťovací jeřáb nelze pro nedostatek místa k vytažení vozidla z vodního toku použít. Upevnili tedy auto na lano a opatrně ho vytáhli na břeh," informoval Roman Žemlička.

V době kdy hasiči vyprošťovali vozidlo z Baťova kanálu, se v blízkosti auta pohybovaly dvě mladistvé osoby ze Zlínska, podle svědků značně společensky unavené a agresivnější. „Mladíci shodně policistům tvrdili, že auto neřídili, odmítli dechovou i krevní zkoušku. Zda řídil Škodu Fabii majitel vozidla nebo jiná osoba, to prokáže teprve další šetření," sdělila mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

Vozidlo nebylo třeba po vytažení z vody zajišťovat proti odcizení, protože bylo dopraveno odtahovou službou jeho majiteli a uživateli.