Kolem 17hodiny přijali hasiči zprávu o požáru u vysílače na protějším kopci. Oznamovatel nebyl schopen určit, co hoří. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Vsetín a jednotce dobrovolných hasičů obce Hošťálková. Každá jednotka vyjela s jednou automobilovou stříkačkou. Dobrovolní hasiči po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o požár osobního vozu Škoda Felicia. Auto už bylo celé v plamenech. Řidič byl nezraněný mimo vozidlo. Hasiči požár uhasili jedním vysokotlakým proudem vody.Na místo požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

Řidič vyšetřovateli sdělil, že během jízdy uslyšel z motorového prostoru ránu a vozidlo přestalo jet. Při pokusu nastartovat vozidlo se opět ozvala rána a motor se vzňal. Plameny se řidiči uhasit nepodařilo. Poté oznámil požár telefonem z nedalekého stavení.

Vyšetřovatel určil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu motoru vozidla. Škoda, způsobená požárem, byla určena v předběžné výši 12.000,– korun.