Záchranáři vyhlásili II. stupeň požárního poplachu. U ohně zasahovalo sedm jednotek hasičů. Škoda podle posledního upřesnění majitele budovy dosáhla přibližně dvou milionů korun.

Sirény oznamující požární poplach se městem rozezněly krátce před půl dvanáctou. K budově bývalé pekárny hned zamířily tři hasičské jednotky. „Kolegové zjistili, že hoří lepenkový střešní plášť opravované budovy," přiblížil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Zpočátku se podle něj zdálo, že požár nebude velký. „Ukázalo se však, plameny zůstaly skryty pod izolací střechy a šíří se na celou její plochu, která činila asi dvacet krát čtyřicet metrů," řekl Netopil.

Hasiči se pustili do boje s živlem, přičemž využili i výškovou techniku. „Protože bylo ale zároveň nutné střechu rozebrat, požádal velitel zásahu o vyslání dalších posilových jednotek s dýchací technikou," popsal mluvčí.

Krátce před polednem, když se zasahujícím hasičům nedařilo dostat živel pod kontrolu, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Do Vsetína dorazily záchranáři i z Karolinky či Uherského Hradiště. „Jednalo se především o posílení výškovou a dýchací technikou. Pro doplnění zásahových vozidel zřídil velitel zásahu kyvadlovou dopravu vody z místní hydrantové sítě," vylíčil Libor Netopil.

Plameny se hasičům podařilo zkrotit až před druhou hodinou odpolední. Další hodiny pak ale zabralo rozebírání prohořelé střechy a dohašování skrytých ohnisek.

Co bylo přesnou příčinou požáru, zjišťují vyšetřovatelé hasičů společně s policisty. „Objekt bývalých pekáren je v současné době v rekonstrukci. Nynější majitel zde nechává dělat úpravy, aby tady mohl přesunout část své firmy," přiblížila vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Dodala, že v době vzniku požáru nebyl na místě nikdo ze zaměstnanců firmy. Jen dělníci pracující na úpravách budovy. Podle prvotního zjištění vyšetřovatelů pracovali s otevřeným plamenem, když likvidovali ocelové konstrukce střechy.