Důvodů, proč do střediska vyrazit, je ale daleko víc. Vybrali jsme pro vás deset nejlepších důvodů:

1. V ceně skipasu čerstvý frgál a šálek kávy

Na hlavní sjezdovce Ski areálu Razula s délkou 1 km a převýšením 210 metrů se vyřádí hlavně zkušení lyžaři. Gril srub Razula na jejím úpatí nabízí příjemné spočinutí v teple u krbu, až vás začnou bolet nohy, třeba u šálku kávy a čerstvého valašského frgálu. Při zakoupení celodenního nebo ranního skipasu máte kávu i kousek frgálu v ceně. Ranní skipas, který vám zajistí požitek z čerstvého manžestru, platí ve všední dny od 9 do 11 a o víkendu od 8 do 10 hodin. Více o nabídce skipasů.

2. Lyžuj a plav: ze sjezdovky do bazénu

Ski areál Razula nabízí něco, co nemá většina jiných středisek: ze sjezdovky můžete zamířit rovnou do bazénu. Slaná voda termálních bazénů relaxačního centra Wellness Horal, vyhřátá až na 35°C, je balzámem pro unavené svaly. K celodennímu a večernímu skipasu máte navíc v rámci akce Lyžuj a plav hodinu v bazénech zdarma. Bonus můžete využít ve všední dny 2 měsíce od koupě skipasu.

3. Saunová noc 5. března ve Wellness Horal

Relaxační centrum Wellness Horal nenabízí jen příležitost ke koupání v termálních bazénech. Najdete tu i nabídku exotických masáží prováděných maséry z Thajska, Srí Lanky, Filipín, Bali a Indie, fitko a především saunový svět, kde si můžete užít až devětkrát denně populární saunové rituály. V sobotu 5. března pořádá Wellness Horal Saunovou noc, při níž tu můžete relaxovat v prodloužené otevírací době až do půlnoci.

4. Razulákův závod a Maškarní lyžovačka

Pokud plánujete výlet do Velkých Karlovic s dětmi, vezměte je v neděli 6. března na poslední letošní závod O pohár strašidýlka Razuláka – dvoukolový slalom na sjezdovce Horal u hotelu Horal. Tamtéž se o týden později, v neděli 13. března, uskuteční tradiční Maškarní lyžovačka.

5. Zimní železný hasič v neděli 6. března

Nenechejte si ujít jedinečnou příležitost a staňte se diváky závodu o zimního železného hasiče ve Velkých Karlovicích! Soutěž v silovém hasičském víceboji proběhne v neděli 6. března dopoledne v blízkosti sjezdovky Razula.

6. Společný skipas do sedmi areálů Valašska

Ski areál Razula je součástí Skiregionu Valašsko. Dvou a vícedenní skipasy tak můžete využít i v dalších okolních střediscích: platí v areálech Kohútka, Bílá, Mezivodí, Kyčerka, Machůzky, Karolinka a Jezerné.

7. Březnové pobyty s cenovým zvýhodněním

Ve všedních dnech v březnu můžete v blízkosti Ski areálu Razula využít zvýhodněné ceny ubytování v komfortním Spa hotelu Lanterna, vzdáleném jen pár minut od sjezdovky Razula. Ideální příležitost, jak spojit lyžování s relaxací. Při pobytu v hotelu Lanterna máte v ceně snídani, večeři a neomezený vstup do spa, z jehož odpočinkové terasy je výhled na sjezdovku.

8. Výstavy pohlednic a fotografií Valašska

Až dolyžujete, vydejte se za uměním. V Karlovském muzeu v centru obce si můžete prohlédnout výstavu historických pohlednic Velkých Karlovic. Ve Zvonici Soláň máte jednu z posledních příležitostí navštívit výstavu Valašsko: krajina a lidé, na níž se představují valaští fotografové Josef Vrážel, Vladimír Skýpala a Jiří Jurečka.

9. Krásná česká kuchyně – nové menu pro náročné

Lyžující gurmáni by si neměli nechat ujít nové menu Krásná česká kuchyně v zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna. Ochutnáte tradiční české a moravské speciality, ovšem – jak je v Lanterně zvykem – v moderní úpravě a s valašským akcentem. Za vyzkoušení stojí i další speciality šéfkuchaře Pavla Václavíka a jeho týmu.

10. Po setmění do Cocktail baru na párty

Zdržte se po lyžování klidně až do noci, pohodlné útočiště najdete v Cocktail baru Lanterna v hotelu Lanterna. Otevřeno je denně od 20 do 1 hodin, každou sobotu večer se koná tematická párty.