„Lyžařská sezóna letos skončila o měsíc dřív než obvykle, o to dřív startujeme s nabídkou letních aktivit. Duben jsme věnovali jarnímu úklidu, zahájili jsme provoz půjčovny segway, tenisového kurtu a od středy 20. dubna také Golfového hřiště Horal. V sobotu 30. dubna se otevře dětský park Razulák a pomyslným oficiálním startem léta bude 28. května gastro akce k zahájení grilovací sezóny na terase hotelu Horal. Věříme, že nás čekají pestré a z pohledu návštěvnosti bohaté prázdniny. Dá se očekávat, že řada lidí dá kvůli světové bezpečnostní situaci přednost dovolené v České republice, navíc k nám díky poloze u hranice stále častěji jezdí slovenští turisté, jejich návštěvnost meziročně vzrostla o 8 procent. Opět pro návštěvníky na léto chystáme novinky i pobytové balíčky s řadou bonusů v ceně, z nichž k těm nejoblíbenějším patří neomezený vstup do našich termálních bazénů," uvedl generální ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Jednou z nejzajímavějších novinek letní sezóny Resortu Valachy budou kurzy pečení frgálů. Resort Valachy provozuje vlastní výrobu frgálů, koná se zde také každoroční soutěž pekařů při Karlovském gastrofestivalu. „Kurzy jsme loni začali nabízet firmám pro zpestření jejich akcí, ale zajímá se o ně i veřejnost. V létě je proto budeme pořádat pravidelně. Dospělí i děti se mohou naučit výrobu frgálů pod vedením našich pekařek," přiblížil Tomáš Blabla.

Další novinkou bude otevření půjčovny turistických skútrů Yamaha. „Inspirovali jsme se v Itálii, kde tuto službu nabízejí turistické destinace pro kratší výlety po okolí. Zvolili jsme typ nejmodernějších motorových skútrů - tříkolek, které jsou tiché, šetrné k přírodě a uživatelsky velmi bezpečné," dodal Tomáš Blabla. Nabídka alternativ k pěším či cyklo výletům je mezi hosty oblíbená. Již čtvrtý rok resort nabízí výlety na segwayích s průvodcem, od loňska přidal půjčovnu elektrokol.

Novinky se dočkají i milovníci relaxačních procedur. Ve Wellness Horal, které se zaměřuje na nabídku masáží s rodilými Thajkami, Srí Lančany, Filipínkami a Balijci, přibydou ayurvédské masáže v podání rodilého indického maséra nebo ranní lekce jógy.

Zkrátka nepřijdou ani děti díky novým atrakcím v zábavním parku Razulák. Areál na úpatí sjezdovky Razula pod hotelem Lanterna nabízí řadu atrakcí, letos přibydou profi trampolíny a kolotoč pro malé děti.

Na konec prázdnin chystá Resort Valachy založení nové tradice - festivalu Týden kultury na Valašsku. V neobvyklém prostředí cirkusového šapitó pod Spa hotelem Lanterna bude každý den na programu jiné divadelní či hudební představení. „Hosté se mohou těšit na Jaroslava Duška a jeho Čtyři dohody, Kašpárka v rohlíku či Slovácké divadlo a jeho populární Rychlé šípy," dodal Tomáš Blabla.

Stejně jako v loňském roce bude pokračovat tradice středečních posezení s živou muzikou a víkendovým grilováním na terase hotelu Horal, chystají se i další doprovodné akce.

Resort Valachy patří s třemi stovkami lůžek ve třech hotelech různé kategorie a Valašských chaloupkách U Pařízků k největším ubytovatelům v Beskydech. Zaměřuje se na nabídku pobytů a služeb pro relaxační i aktivní dovolenou pro sportovce i rodiny s dětmi. Region patří k oblastem s nejčistším ovzduším na Moravě, vyhledávaný je i díky neporušené přírodě či typické valašské gastronomii.

Více informací: www.valachy.cz