VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Horal zahájí v sobotu grilovací sezónu, naporcuje dva halibuty

S příchodem teplejšího počasí opět startuje sezóna grilování, ze zahrádek i venkovních hospůdek se už zase linou vůně pečeného masa i dalších dobrot. Speciální program k této příležitosti připravuje na sobotu 13. května také hotel Horal ve Velkých Karlovicích.

11.5.2017
SDÍLEJ:

Horal zahajuje grilovací sezonu.Foto: Archiv Resortu Valachy

Zdejší grilovací terasa, vyhlášená mezi turisty díky malebnému okolí s výhledem do údolí a specialitám místních kuchařů, se právě v sobotu slavnostně otevře návštěvníkům a v rámci akce Vítání léta nabídne pestrý program s ochutnávkami.

„V 11 hodin začne ukázka porcování dvou velkých halibutů, čerstvě vylovených z moře, kterou povede Kamil Kneslík z Makra. Naši kuchaři z naporcovaných halibutů následně připraví různé grilované speciality. Připraveny jsou i degustace nových vín ročníku 2016, značkových rumů a zmrzliny, zájemci si mohou vyzkoušet výrobu valašských frgálů s našimi pekařkami nebo využít testovací projížďky na segwaích. Během dne zahraje cimbálová muzika Milana Mlčáka," láká šéf hotelu Horal Marek Bača.

Halibuta ochutnají gurmáni na různý způsob a to jako tatarák nebo na grilu s lilkovým pyré, s koriandrem a chilli papričkou nebo na chřestovém ragú s rajčaty. Pro zpestření kuchaři přidají i grilované kalamáry s bylinkovou nádivkou a tomatovou omáčkou a grilovanou chobotnici s marinovaným chřestem.

Terasa na Horalu bude do konce června otevřena příležitostně podle počasí, o prázdninách bude nabízet grilované speciality pravidelně každý víkend.

Autor: Redakce

11.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Opravy nejstarší roubené stavby v České republice stodoly ze Skaličky u Hranic na Moravě
3

Zachraňují unikátní stodolu. Nevědí ale, kam s ní

Ilustrační foto.

Radnice s lidmi probere vodovod

Za borůvkami nemusíte do lesa, můžete je mít i na balkóně

Jejich plody jsou větší než jejich příbuzných odrůd z lesa, na keřích rostou v celých trsech, takže úroda je mnohem snazší a rychlejší, a jejich chuť si s těmi lesními v ničem nezadá. Řeč je o kanadských borůvkách, které si v pohodlí můžete vypěstovat na zahradě nebo i doma na balkoně a jejich sladké bobule budete mít na dosah ruky.

ON-LINE rozhovor s kardiologem: přibývá mladších lidí s infarktem

Proč na střední a východní Moravě přibývá mladších lidí s infarktem? Jak jej poznat a jak se zachovat? Čím si přispíváme k srdečním potížím a jak jim předcházet? Může láska způsobit vysoký tlak či dokonce arytmii? Nejen na to se můžete ptát známého českého kardiologa Zdeňka Coufala, primáře z Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně.

Deník připravuje seriál ke 20. výročí povodní na Moravě

Před dvaceti lety povodně zpustošily celou střední Moravu. Stoletá voda napáchala hrozivé škody a brala lidské životy.

Cyklista Svatopluk Božák pokořil podruhé nejtěžší závod světa, Ameriku

Cyklistický ultramaratonec Svatopluk Božák z Rožnova pod Radhoštěm překonal už podruhé nástrahy nejtěžšího cyklomaratonu na světě.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies