VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Podnikání

10.12.2016

Slušovice testují novou technologii usazení kanalizačních poklopů

Slušovice – Inovativní technologii usazení kanalizačních poklopů začali testovat ve Slušovicích. Opravená místa ocení zejména řidiči: díky dokonalému lícování poklopů s rovinou vozovky netrpí podvozky jejich vozů. Nová metoda by ale měla přinést také delší životnost a tím menší investice do problematických úseků.

9.12.2016

Radim Vodárek: Ze začátku jsem dělal řidiče, účetního i ředitele v jednom

Region /ROZHOVOR/ - Dvacetileté výročí slaví letos úspěšná regionální firma Vodárek Transport. S jejím majitelem jsme si povídali nejen o tom, co se za dvě dekády změnilo, ale také jaké byly jeho začátky, co by udělal jinak nebo jak se mu pracuje s řidičkami-ženami.

8.12.2016

Ski areál Razula zahájí v sobotu 10. prosince lyžařskou sezónu

Velké Karlovice – Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích zahájí v sobotu 10. prosince lyžařskou sezónu. Vleky se rozjedou na hlavní sjezdovce Razula a také na rodinné sjezdovce Horal u hotelu Horal. Díky příznivým podmínkám startuje sezóna téměř o měsíc dřív než minulou zimu.

4.12.2016

Soutěž o Infrasaunu už má další výherkyni. Zapojte se i vy

Ve znamení pohody a relaxace prožije vánoční svátky paní Monika Němcová z Uherského Brodu. Stala šťastnou výherkyní třetího kola velké soutěže Deníku o infrasauny Marimex.

2.12.2016

V Augustiniánském domě servírují ryby, zeleninu nebo chia semínka

Luhačovice - Za posledních pětadvacet let se podle studií lidem v České republice prodloužil život až o deset let. Stojí za tím pokrok medicíny i změna životního stylu. Právě zdravý životní styl se stává v současné době fenoménem, kvůli kterému restaurace a hotely mění své jídelníčky.

1.12.2016

Dotazy klientů realitek? Týkají se prodeje i provizí

Při své práci dostávají realitní makléři ze strany klientů nespočet dotazů. A to nejen k problematice samotného prodeje či koupě nemovitosti, ale také třeba jak je to s provizí nebo vývojem cen na trhu.

30.11.2016

Wellness Horal chystá Silvestrovskou saunovou noc

Velké Karlovice – Chcete prožít Silvestra jinak než obvykle, s koupáním a saunováním za svitu svíček? Netradiční oslavu příchodu nového roku v tomto duchu chystá relaxační centrum Wellness Horal ve Velkých Karlovicích.

30.11.2016

Glosa: Jak vyhubit venkov s pomocí EET

Je to proces, který má dvě fáze. První se jmenuje Babiš-podnikatel. Během ní se zkoncentrovala půdní držba a zemědělská výroba do té míry, že kdyby žil Masaryk nebo Antonín Švehla, usilovali by o novou pozemkovou reformu.

23.11.2016

Místo stresu relaxace a valašské tradice: zažijte Vánoce v Beskydech

Velké Karlovice – Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích připravil i letos nabídku vánočních pobytů pro ty, kteří chtějí utéct předvánočnímu shonu a užít si svátky v klidu a bez starostí se sháněním dárků, uklízením a přípravou štědrovečerní večeře.

21.11.2016

Burčák mění chuť každým dnem, archivovat nelze

Slovácko - Každé kvalitní víno má svůj unikátní charakter daný ročníkem, původem, odrůdou a především rukopisem vinaře. Takové víno lze archivovat a ochutnat v různých fázích zrání. U burčáku to však neplatí.

20.11.2016

Věnujte k Vánocům zážitky v Resortu Valachy: 8 tipů pro náročné

Velké Karlovice - Štědrý den je příležitostí dát lidem kolem vás najevo, že je máte rádi a že na ně myslíte. Výběr toho správného dárku ale může někdy přidělat vrásky na čele. Co dělat, když už vaši blízcí „všechno mají" a „nic nepotřebují"? Nebo když si nejste jistí, jestli se výběrem parfému, svetříku či knižní novinky trefíte do vkusu?

20.11.2016

Šéf wellness hotelu Borák: Relaxuji na motorce nebo jezdím pod stan

Luhačovice - Zvyšující se životní tempo, požadavky na vyšší výkonnost v zaměstnání a stres, to jsou hlavní příčiny, které mohou vést až k takzvanému syndromu vyhoření. Podle statistik jsou ohroženy nejvíce profese spojené s přímým kontaktem s lidmi. Zvládat práci manažera není snadné ani podle Petra Boráka, a to nejen v hotelnictví.

17.11.2016

Na krajkářském trhu v Meziříčí se představí 250 řemeslníků

Valašské Meziříčí – Poctou tradičním řemeslům a zručnosti lidových výrobců je každoroční Valašský krajkářský a řemeslný trh. Jeho čtrnáctý ročník začíná v pátek 18. listopadu v prostorách Střední průmyslové školy stavební (bývalého stavebního učiliště) v Komenského ulici ve Valašském Meziříčí.

16.11.2016

Dotace na nové sady jen tak někdo nedostane

Honba za agrárními dotacemi vede do pekel. Jen výjimečně přináší ovoce, a to doslova. Nejen sadařům, ale i spotřebitelům. Díky evropským dotacím rostou česká jablka s pomocí menších dávek chemie, než by jinak ovocnáři do sadů cpali. Bez lákavé dotační podpory by se na šetrnější pěstování ovoce dalo jen pár nadšenců. Sólisté, kteří se z principu nechtějí nikde organizovat, mají ovšem smůlu. Kdo chce dotace, musí být členem profesního svazu. A to i když žádá o podporu na nový sad z českého rozpočtu.

14.11.2016

Trh práce v křeči. Dnešní nezaměstnané firmy nechtějí

Jaké je složení nezaměstnaných v Česku a kolik z nich má šanci nalézt práci? Na tyto otázky se snaží odpovědět ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) ve své analýze trhu práce. Závěry však nejsou zrovna příznivé. Nad úrovní přirozené míry nezaměstnanosti zbývá posledních 60 tisíc dostupných pracovníků, zatímco firmy a podnikatelé se marně snaží obsadit více než dvojnásobný počet volných míst.

13.11.2016

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích začal v neděli zasněžovat sjezdovky

Velké Karlovice - Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích se v noci na neděli 13. listopadu rozjela sněžná děla. Do hor konečně dorazilo mrazivé počasí, provázené prozatím menší sněhovou nadílkou. Vlekaři se snaží využít vhodných podmínek k přípravě sjezdovek na lyžařskou sezónu a vytvoření zásob technického sněhu.

11.11.2016

Vyměnit krev burčákem? Je to mýtus, říká vinař

Slovácko – Nápoj bez chemické konzervace, přírodní a plný vitaminu B, právě to je burčák, který příznivě působí na pleť i celý organismus. Provází ho ale také spousta mýtů, jaké to jsou, prozradil vinař ze Zlechova Břetislav Jakubík v dalším díle seriálu Škola burčáku.

9.11.2016

Svatomartinská vína a husu vystřídají ve Velkých Karlovicích lanýže

Velké Karlovice - Zatímco děti 11. listopadu netrpělivě vzhlížejí k obloze, jestli už přijíždí Martin na bílém koni, milovníci vína se na tento den těší z jiného důvodu - otevírají se láhve mladého Svatomartinského vína. Kuchaři se navíc předhánějí v lákavé nabídce husích specialit, která degustaci vín skvěle podtrhují.

7.11.2016

V Augustiniánském domu v Luhačovicích se řídí mottem: host je svým terapeutem

Luhačovice /ROZHOVOR/ - Společně se svým bratrem a kolegou se rozhodli vzít do rukou osud Augustiniánského domu v Luhačovicích, který se nachází na samém konci lázeňského centra, v takzvané Pražské čtvrti. 

7.11.2016

Při výběru realitní kanceláře rozhodují reference, zkušenosti, ale i první dojem

Přerov - Potřebujete prodat nemovitost, nebo se naopak chystáte koupit byt či dům? Pak máte dvě možnosti. Zkusit to na vlastní pěst, nebo se obrátit na realitní kancelář. Realitní branže je však stejně jako jiné obory především o lidech, vybrat proto důvěryhodnou společnost mnohdy není snadné.

7.11.2016

Největší oblibě se těší burčák v České republice

Slovácko – Je typickým produktem České republiky, nikde jinde ve světě totiž tak oblíbený jako u nás není. Řeč je o burčáku.  

31.10.2016

Wellness Horal se zapojí do celorepublikového Týdne saunování

Velké Karlovice -  Relaxační centrum Wellness Horal v Resortu Valachy Velké Karlovice se ve dnech 5. až 12. listopadu připojí k šestému ročníku Týdne saunování. Do této tradiční osvětové akce zaměřené na podporu zdravého a správného saunování, jejímž hlavním pořadatelem je Česká asociace saunérů, se pravidelně zapojují přední relaxační centra České republiky. Ve Zlínském kraji se jí kromě Wellness Horal účastní ještě Aquapark Uherské Hradiště.

28.10.2016

Jak vzniká burčák? 
Zpočátku bouřlivě kvasí

Slovácko – Aby burčák chutnal nejlépe, musí vinař dokázat odhadnout správnou dobu k jeho konzumaci. O přípravu tohoto nápoje se ale jinak dokáže postarat sama příroda – kvašením. „Při tomto procesu se cukry mění v alkohol," vysvětluje v dalším díle seriálu Škola burčáku vinař ze Zlechova Břetislav Jakubík.

28.10.2016

Pravý burčák? Jedině z hroznů z českých vinic

Slovácko – Harmonický poměr alkoholu, cukru a kyselin právě tak by měl podle vinaře Břetislava Jakubíka ze Zlechova chutnat burčák. Jak tento lahodný nápoj, přezdívaný mléko starců, vzniká, z čeho je vyroben a na co si dát pozor při jeho koupi prozradil vinař v prvním díle seriálu Škola burčáku.

27.10.2016

Břetislav Jakubík: Láhví je pouze 1996, jde o sběratelský artikl

Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ – Edice 1996 láhví, každá ve speciálním balení s vlastnoručním podpisem jedné z významných fotbalových osobností jako je například Pavel Nedvěd, Antonín Panenka nebo třeba Pavel Kuka. To je víno z exkluzivní edice Chardonnay 2015, kterou pro zvláštní příležitost vytvořil vinař Břetislav Jakubík ze Zlechova ve spolupráci se sdružením Czech team 96.

26.10.2016

Nápad z Valašska ušetří peníze i podvozky aut

Leskovec - Se zajímavým nápadem, který má potenciál ušetřit silničářům a provozovatelům komunikací nemalé peníze, přišel Richard Kovář z valašské obce Leskovec. Jeho zlepšovák zásadně zkvalitní usazení poklopů kanalizací na silnicích, zvýší jejich životnost a zároveň zlepší komfort cestování. Nedávné testy dopadly slibně, zájem o novou technologii už projevili první správci komunikací.

25.10.2016

Ve Velkých Karlovicích chystají Noc bílých lanýžů i dětskou Etiketu stolování

Velké Karlovice - Svatomartinské víno nebo husí hody – to je nejčastější důvod, proč se gurmáni každý rok těší na podzim. V poslední době ale domácí restaurace přichází stále častěji i s dalším a exotičtějším lákadlem, jehož čas také nastává v listopadu – s lanýži.

21.10.2016

Férovým zaměstnavatelem je vsetínský Austin

Vsetín, Zlínský kraj – Společnost Austin Detonator je držitelem ocenění Férový zaměstnavatel aneb Genderově orientovaná instituce.

AKTUALIZOVÁNO
21.10.2016

Pivo do kelímku, párek na tácek. Budou hospody obcházet účtenky?

Pro ortodoxního pivaře je něco takového nemyslitelné: sedět v hospodě či na zahrádce a pít pivo z plastového kelímku. Se zavedením elektronické evidence tržeb (EET) se ale takové situace mohou množit.

6.10.2016

Na Karlovský gastrofestival zavítalo 41 tisíc lidí, prodalo se 6 000 frgálů

Velké Karlovice - Rekordních 41 tisíc: tolik lidí podle oficiálního měření návštěvnosti zamířilo na 8. Karlovský gastrofestival, který se konal 1. a 2. října ve Velkých Karlovicích.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení