Zubří – Frýdek-Místek 28:19 (14:12)

První zápas: 26:30, o 5. místo bude hrát Zubří

Zubřané si nesli do druhého utkání minisérie, která se hrála pohárovým způsobem na dva zápasy, čtyřbrankové manko z prvního duelu. A zlikvidovat se jim ho podařilo až ve druhé půli, zato o to drtivěji. V první půli se vedení střídalo a nikdo si neudělal větší náskok, v půli vedlo Zubří o dvě branky.

Druhý poločas přinesl definitivní rozuzlení. Krátce po jeho startu Zubří dorovnalo čtyřbrankové manko a za dalších deset minut už vedlo o osm branek (47. – 24:16). Na podobné výši Valaši drželi skóre po celý zbytek zápasu a došli si pro devítigólovou výhru, která je poslala do souboje o 5. místo. Trenér domácích Jiří Kekrt byl po utkání spokojený.

„Vrátili jsme se k naší klasické výkonnosti z dlouhodobé části. Měli jsme obavu, že na hráčích může ležet deka z Karviné, ke které jsme přišli jako slepí k houslím. Jsme rádi, že to hráči hodili za hlavu a zahráli to, co zkrátka umí. Z mé strany tedy určitě spokojenost," hodnotil odvetný duel kouč Gumáren Jiří Kekrt.

„Chyběla nám taková ta lehkost z minulého zápasu. Věděli jsme, že čtyřbrankový náskok nemusí stačit, bohužel se to také potvrdilo. Spoustu dobrých šancí jsme neproměnili a Zubří je dávalo. Proto zaslouženě postoupilo," zhodnotil odvetu trenér Frýdku-Místku Aleš Chrastina.

Zubří: Orság, Janků – Řezníček 9/1, Reček 5, Hrstka 3, Přikryl 3, Šíra 2, Bechný 2, Douda 1, Dědek 1, Kašpárek 1, Šustáček 1, Václav, Šlachta. Nejvíce branek FM: Kichner 10/1, Petrovský 3. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmimetrové hody:2/1 – 3/1. Vyloučení: 3:1. Diváci:650.

Další výsledek: Dukla Praha – Hranice 33:25, postupuje Dukla.