(na weby ZL a VS v pátek 10, TOp 02, foto na emailu))

MARTIN BŘENEK

„Takové podmínky, jaké jsem dostal, v Česku v životě nedostanete. Navíc z domu to mám jen čtyři a půl hodiny autem, tedy je zde velká šance se jednou dvakrát za měsíc dostat domů za rodinou. Nechtěl jsem na půl roku zmizet, vzdálenost rozhodla," přiznal Řezníček.

Váhal jste nad nabídkou dlouho?

Ani ne. Nějaké přišly už v lednu, ale chtěl jsem v Zubří dodržet svůj dvouletý kontrakt. V novém plně profesionálním klubu už jsem se byl podívat i s manželkou, přičemž smlouvu jsem podepsal koncem března.

Co víte o svém novém působišti?

Letos hráli střed tabulky, a protože skončili šestí, těsně jim utekly zápasy nejlepších o titul. Nyní hrají ve skupině o udržení a se záchranou by neměli mít problém. Co se týče nové sezony, vím, že koupili jednoho kvalitního Slováka, nějakého Srba. Věřím, že budeme mít kvalitní tým.

V Maďarsku to bude vaše premiéra…

Ano, v životě jsem tam nehrál. Co jsem slyšel od kluků, jedná se o kvalitní soutěž, ekonomicky silnou. Dokonce jsem mluvil se Standou Kašpárkem, který tam hraje a pochvaluje si to.

Zpět k extralize a závěru soutěže. Cítíte se po devítigólové výhře 30:21 v Jičíně již vítězi série?

Úplně ne, ale protože se to hraje pohárovým způsobem, což podle mne není nejšťastnější, tak máme do bojů o 5. místo velmi slibně nakročeno. Moc bychom se chtěli rehabilitovat za nevydařené dvojutkání a sezonu alespoň zakončit na co nejlepší páté příčce.

Vy si ale loučení s fandy musíte o týden odložit, protože kvůli druhé přímé červené kartě v sezoně v Jičíně (21:30) jste dostal automaticky stop na jeden zápas. Co se vlastně stalo?

Když jsem ve 40. minutě běžel na střídačku, obránce zezadu do mě strčil. Otočil jsem se, také jej popostrčil a on skočil ukázkovou rybičku. Hodně to přihrál, protože já se jej skoro nedotkl. Byla to ode mne klukovina, neudržel jsem nervy na uzdě, což by se nemělo stávat. Stejná chyba jako doma s Litovlí, kdy jsem pro změnu něco řekl sudímu. Trest v podobě příspěvku do klubové kasy mě nemine a ruce v hledišti mě budou v sobotu hodně svrbět.

Jak si zpětně vysvětlujete kolaps a 10. vyřazení za sebou v rámci play-off s Karvinou?

Jejich hra nám nesedí, navíc byla ve všech činnostech lepší, byla na nás připravená, my hráli hluboko pod naše možnosti. Přitom naše touha odčinit loňský rok byla velká. Bohužel jsme měli smůlu, navíc ji nosíme v hlavách. Máme z ní velký komplex. Osobně si myslím, že Karviná to na nás umí, a kdybychom s ní letos hráli dvacetkrát, tak nás dvacetkrát porazí. Nevím, zda se mi podaří ji v mé kariéře vyřadit.

Nehrálo také svou roli, že jste si před play-off přivodil těžký výron kotníku?

Rozhodně. Do prvního zápasu jsem deset dnů netrénoval a i nyní není v pořádku. Před zápasem si pořád beru čtyři prášky na bolest, můj výkon je výrazně omezen. A když k tomu přidáme zranění Doudy, průšvih byl na světě. Zase tak široký a vyrovnaný kádr nemáme, každá absence ze základu je hodně cítit. A to platí v celé české extralize.

Co vy a reprezentace?

Pro mě je to uzavřená záležitost, definitivní konec. Nyní nefiguruji ani v širší nominaci, nikdo se se mnou nebavil. V hlavě to mám vyřešeno.