„To se nemělo stát. Naši fanoušci by si za věrnost a hlavně počet, kolik jich po téměř měsíční domácí odmlce přišlo, zasloužili body," mrzí ještě s odstupem času rozehrávku Gumáren Matěje Šustáčka, jehož výběr si již ve čtvrtek večer spravil chuť, když suverénní výhrou 37:21 na půdě nováčka z Kopřivnice si zajistil postup do čtvrtfinále Českého poháru.

„Poslední domácí klopýtnutí jsme si hned v pondělí vyříkali a díváme se dále. V sobotu nám chyběla lehkost a drajv z posledních duelů. Možná to bylo i tím očekáváním fanoušků, které naše poslední výsledky natěšily, ale my bohužel nepodali výkon z posledních kol," posteskl si 25letý házenkář Zubří, který zatím v mistrácích nastřílel do sítě soupeřů 36 branek.

Chléb se lámal v závěru, které jste předtím s klidem šelmy ovládali. Kde jste udělali chybu?

Utkání rozhodla devítka chvíli před vítězným gólem Karviné. Situace byla dost zmatečná, protože jeden sudí ukazoval, že máme míč my a kluci se už hnali dopředu. Naopak druhý pískl faul a soupeř využil otevřenosti naší obrany. To bylo pro nás přísné, zápas měl skončit minimálně plichtou.

I tak jste dosáhli na úctyhodnou sérii osmi výher v řadě, s úspěchy v poháru dokonce devíti. Zažil jste něco podobného?

Neuvědomuji si, nejsem statistik. (smích) Možná v nedávné mistrovské sezoně tam bylo několik výher v řadě. Každopádně tato série patří k mým nejpovedenějším obdobím kariéry. Na rozdíl od rozpačitého vstupu do sezony. (úsměv)

Nevytratí se s poslední smolnou porážkou vítězný duch z kabiny?

Rozhodně ne! V kabině panuje dobrá bojovná nálada, což jsme potvrdili nyní v Kopřivnici. Pořád chceme vyhrávat a dosáhnout na co nejlepší pozici do play-off. Už loni byla kvalita v kabině více než dobrá, ale i s Andrejem Titkovem u kormidla je to nyní dobře namíchané. Loni to nebylo špatné, ale nyní je to ještě lepší. Všichni jsme starší a zkušenější. Ještě to prodat. (úsměv)

Vaši formu zítra dopoledne prověří Hranice, které u vás vyhrály (26:30) a navíc doma ještě neztratily ani bod…

To rozhodně, na druhou stranu už i my víme, že každá série musí jednou skončit. A proč ne zítra. (úsměv) Nemáme co ztratit, navíc tato derby jsou vždy hodně vyhecovaná a opět rohodnou maličkosti. Navíc Hranice naposledy nečekaně ztratily, takže šanci určitě máme. Až na jedno klopýtnutí jsme na vítězné vlně, popereme se o ni. Slibuji. (úsměv)

Navíc na půdě soupeřů se vám paradoxně daří více. Čím to je?

Pro mě nečekaně, v minulosti to tak nebylo! Asi jsme na palubovkách soupeřů uvolněnější, necítíme takový tlak a zodpovědnost směrem k fanouškům. Jsme s nimi v kontaktu a víme, že jsou ve velkém očekávání pěkného výsledku.

Na co si v Hranicích dát pozor?

Mají tvrdou obranu, zejména střed, opravdu hodně vyztužená defenziva. Navíc Hastík patří k nejlepším ve hře jeden na jednoho, umí rozhazovat míče. Domácí mají široký kádr, jenž umí měnit styl hry. Ale existuje recept, jak na ně vyzrát. Andrej už určitě má nachystanou taktiku. Vítěznou. To on umí. (úsměv)

V Zubří jste vy osobně spokojen? Nelítají kolem vás nějaká přestupová lasa?

Zatím jsem podobné věci neřešil, do konce sezony je daleko a především jsem zde spokojený. Nejdůležitější pro mě je dokončení magisterského studia na vysoké škole v Olomouci, kde se věnuji oblasti tělovýchovy. Protože se už třetím rokem věnuji trénování mládeže, je to cesta, které bych se rád v budoucnu věnoval. (úsměv)

Extraligu máte skvěle rozehranou. Myslíte na titul?

(smích) Kdo by jej nechtěl? Zatím je vše hodně daleko. Play-off už asi máme jisté, nyní chceme co nejlepší pozici pro čtvrtfinále. Pokud jej zvládneme, rádi bychom medaili.