„Chtěli jsme jet do Frýdku s tím, že to bude dva nula na zápasy a vyšlo to. Teď můžeme hrát s větším klidem,“ radoval se odchovanec kopřivnické házené, který tak stejně jako celý tým cítí velkou šanci minimálně na medailový úspěch. „I proto jsem se rozhodl, že budu v Zubří pokračovat. Jsem tady spokojený,“ pousmál se.

V základní části jste Frýdek dvakrát vysoko porazili. Čím to, že to nyní šlo tak ztuha?
V play-off je to jiné. Všichni hrají o všechno. Je jiná atmosféra, plná hala, což je super. Myslím, že i pro diváky je to atraktivnější, než když se hraje o nějaké body do tabulky.

Soupeře jste v neděli zlomili až ve druhé půlce. Bylo dusno v kabině?
Trenér nás seřval a asi to pomohlo. Hráli jsme v podstatě to samé, ale řekli jsme si, kde děláme chyby a zvedli jsme se. Potom už to šlo.

Čtěte také: Házenkáři Zubří mají Frýdek na lopatě a míří pro medaili

V čem se lišily oba zápasy?
První byl nervózní, nejen z naší strany, ale i od Frýdku. Nikdo pořádně nevěděl, co od toho čekat. Oba první poločasy jsme se jen oťukávali. V sobotu jsme sice vedli v poločase o šest gólu, ale plno šancí jsme neproměnili. Stejně tak náš soupeř. Navíc bylo i dost technických chyb.

Ukázaly vám domácí zápasy na co si dát v odvetách pozor?
Těžko říct. My s Frýdkem hrajeme často i přípravné zápasy, takže se dobře známe. Někdy to vyjde jednomu týmu, jindy druhému. Záleží i komu zrovna sedne zápas. V sobotu nás třeba vychytal Marenčák a v neděli si pomalu nesáhl na míč.

Sledujete vývoj ostatních sérii?
Přiznám se, že spíš sleduju spodek tabulky, kvůli Kopřivnici. Co týče play-off, tak se dívám jen na výsledky.

Vyřazovací zápasy začaly, přestali jste se v kabině holit?
No já to mám spíš naopak. Klukům jsem slíbil, že se před play-off konečně oholím, alespoň trochu (úsměv). Už jsem to měl hodně dlouhé. Ale jinak se to moc nedodržuje. V kabině to občas někdo pronese, ale ne že by se to striktně dodržovalo. Každý se rozhoduje podle sebe.

Čtěte také: Lapač v extázi! Vsetín rozhodl finále a zahraje si o 1. ligu

DAVID JANOŠEK