Na začátku sobotního zápasu začali skandovat domácí fanoušci jméno trenéra Jiřího Kekrta. Už tady něco nehrálo a nabízelo se hodně otázek. Po skončení utkání, jehož výsledek vůbec nebyl důležitý, se vše vysvětlilo.

„Skandování jsem samozřejmě slyšel a věděl jsem, o čem to je. Tady v Zubří se nic neutají, už se vykládá, že tady po mě půjde Andrej Titkov," začal po zápase s povídáním před trenérskou kabinou Jiří Kekrt. Zkušený 65letý lodivod Jiří Kekrt, pro nějž to bylo již třetí angažná v Zubří, bere svůj vyhazov ze Zubří jako ránu pod pás. „Podruhé jsem před lety odcházel roztrpčený, nyní musím říct, že teď potřetí odcházím nasr..ný. Je to nefér a beru to jako podraz," řekl trenér, jenž ve svém působení ve třech vlnách získal v Zubří mnoho úspěchů.

„Něco jsem tu dokázal. Dva tituly, tři stříbra a jeden bronz z devíti let působení v Zubří. Beru to jako nenormální, nefér, podraz," zopakoval důrazně Jiří Kekrt, kterého mrzel i důvod, kvůli kterému za ním vedení s žádostí o předčasné ukončení kontraktu přišlo. „Řekli, že příští rok je velké výročí klubu (90 let od založení – pozn. red.) a naznačili mi, že bych to zřejmě všechno pokazil, takže to musí být jinak. Že dohodou se mnou chtějí rozvázat poměr. Akceptoval jsem to. Mohl bych se soudit, ale v takovém prostředí a za takových podmínek by se pak tady přece nedalo pracovat. Přistoupil jsem na konec," podal svůj pohled na třetí konec v Zubří Jiří Kekrt.

Jeho předčasný odchod se ani neměl dostat na povrch, jenže skandování fanoušků na začátku zápasu a dalších několik indicií nakonec vyplavání kauzy na povrch zemský urychlilo. „Dohodli jsme se sice, že vše půjde ven až posledního května, ale když už to je takhle, mohu to potvrdit. Dohodli jsme se, jak nám umožňovala jedna klauzule ve smlouvě, že trenér Jiří Kekrt skončí. Momentálně jednáme dále," potvrdil místopředseda klubu Jiří Janošek. Podle něj byly důvody především v poklesu formy družstva ve druhé polovině sezony, kdy se hrálo o medaile, na které se pak Valaši dívali z uctivé vzdálenosti.

„Problém ani tak nebylo to páté místo jako takové. Spíše to byl ten fakt, že tým po Novém roce přestal hrát to, co hrál na podzim. Hlavně jsme nebyli spokojeni s tím, co se dělo na lavičce a celkově v kádru. Protože vezměte si třeba, když může Standa Kašpárek dát v Plzni deset gólů a pak si v dalším zápase prakticky nezahraje nebo je využívaný jen na křídle, tak v tomto asi není všechno v pořádku," předkládá pohled vedení klubu Jiří Janošek.

Jméno Kekrtova nástupce bude známo již za pár dní. Mezi kandidáty je také Andrej Titkov, zuberský srdcař, jenž ve městečku i žije, a muž, jenž o víkendu dovedl Brno k historickému bronzu v extralize. „Máme více variant, je mezi nimi i Andrej. Chceme to uzavřít do konce května. Pan Kekrt nám přislíbil, že povede tým ještě do konce května, poté by to měl převzít nový trenér," upřesnil Jiří Janošek.