„Víme, že se od nás čeká medaile. Jsme s tím srozuměni a já osobně nemám strach z velkých výzev. Jdeme do toho naplno," hlásí trenér Zubří Andrej Titkov, jenž převzal tým v červnu a jeho asistentem bude další bývalý zuberský harcovník Pavel Hrachovec.

Zuberský tým v červnu odmakal první část přípravy pod novým koučem. „Kluci ten měsíc pracovali výborně. Na to, že to byl tým, který byl hodně zklamaný po uplynulé sezoně, se dokázali vymačkat a přistoupili k tomu výborně," pochvaloval si první dny u týmu trenér Andrej Titkov. Ve druhé polovině červnového bloku se k týmu přidal i asistent Pavel Hrachovec. „Hned jsme si s Pavlem sedli a probrali co nejvíce věcí. A musím říct, že mám radost z toho, že jsme se téměř na všem shodli a máme na házenou a na koučování velmi podobný pohled. Věřím, že nám to bude skutečně dobře klapat," těší se Andrej Titkov na sezonu po boku svého asistenta Pavla Hrachovce.

Hlavní blok přípravy na nový ročník odstartuje nadcházející pondělí (20. července). „Uvidíme, v jakém stavu kluci přijedou po svých dovolených a po tom třítýdenním volnu," usmívá se Titkov, jenž už v hlavě má podrobný plán přípravy. „Budeme se to snažit mixovat a hlavně nezatěžovat nějakými extrémními dávkami. Nicméně prvních pár týdnů bude kluky určitě bolet. Ale mohu slíbit, že se vynasnažím, aby viděli občas také míč a neměli jen samou dřinu," směje se před startem hlavního bloku letní přípravy kouč Titkov.

V letní pauze kromě nového trenérského dua došlo i k několika změnám v kádru. Pryč ze Zubří mají namířeno Michal Dědek (Litovel), Libor Horut (Hranice) a do maďarského týmu Balatonfüredi přestoupil na první velkou zahraniční štaci Stanislav Kašpárek. „Standa měl ještě i další možnosti. Ale poté, co se zajel osobně podívat do Maďarska a viděl neskutečné zázemí, nebylo podle něj co řešit a jasně se rozhodl pro Maďarsko. Je to pro něj určitě dobrá volba. Ta péče o hráče a všechno kolem házené je tam třeba oproti českým podmínkám jako z jiné planety," komentoval přestup zuberského levorukého klenotu sportovní ředitel klubu Jiří Mika.

Naopak na straně příchodů zatím svítí jediné jméno, ale o to zajímavější. Po třech letech strávených ve francouzském Tremblay se domů vrací gólman Milan Malina. To samozřejmě udělalo kouči Titkovovi velkou radost. „Nemůžu říct, že jsem naštvaný, že tady není Galia. Milan Malina mi bohatě postačí," vtipkoval Andrej Titkov a hned pokračoval na vážnější notu. „Samozřejmě jsme rádi, že se Milan vrátil. Je skvělé mít ho v brance. Když k tomu připočteme, že základ týmu z minulé sezony zůstal pohromadě, je to pro Zubří velmi dobrá zpráva," je přesvědčen trenér. Velmi pozitivně vnímá návrat Maliny také sportovní ředitel klubu. „Společně s Petrem Orságem mohou vytvořit velice silnou dvojici, která umí rozhodovat těžké zápasy. Však si vzpomeňme, že právě dvojice Orság–Malina vychytala Zubří titul v roce 2012. Já jsem za dvojici Malina–Orság velmi rád a věřím, že předvedou velké věci," má jasno Jiří Mika, sám bývalý výtečný gólman.

Na pondělním prvním tréninku už by se žádná nová jména objevovat neměla. Tedy, … až na jeden případ. „Ještě se jedná o jedné posile, která by se mohla objevit na pondělním prvním tréninku, ale vůbec nevím, jak ta jednání nakonec dopadnou. Každopádně kostra týmu z uplynulé sezony zůstává a z toho mám velkou radost. Máme na čem stavět," říká Andrej Titkov. V Zubří zůstává i spojka Adam Reček, o němž se dlouho nevědělo, jestli zůstane, nebo nikoliv. „Podle posledních zpráv bude Adam pokračovat u nás a z toho mám také radost. Herně i lidsky k nám zapadá a za sebe mohu říct, že je výborné, že pokračuje v Zubří," pochvaluje si Andrej Titkov.