Zlín v sestavě s koučem Macurou v útoku, vyválčili v promrzlé hale v Křenovicích šest bodů

Region – Na startu nového roku se do sportovní pohody dostávají florbalisté Zlína Lions, kteří si v Regionální lize připsali další dvě výhry. Zlínský tým se navíc zásluhou šestibodového zisku proti Ivanovicím na Hané a Vsetínu v tabulce po 16. kole probojoval do čela soutěže.
Lvi z krajského města misi v Křenovicích začali dopolední výhrou nad Ivanovicemi na Hané 8:4. ,,V promrzlé hale jsme se rozcvičovali v bundách a čepicích. V samotném utkání jsme se pět minut rozehřívali, než nás poslal do vedení Michal Roth. Uklidnil nás však až na startu třetí třetiny Huťťa, který nám zajistil dvoubrankový náskok na 5:3. Ve zbytku střetnutí už Jihomoravané odpadli herně i fyzicky," konstatoval po prvním duelu zlínský kouč Zbyněk Macura.

Poté v pravé poledne Zlín udolal v regionálním derby Vsetín 7:5. ,,V nadprůměrném střetnutí oba týmy spoléhaly na technické pojetí. Rivalové ze Vsetína nás v něm nutili k chybám, my jsme ale byli produktivnějším kolektivem v koncovce," potěšilo vítězství nad šestým týmem soutěže Macuru

,,Družstvo ukázalo Lví srdce. K zápasům, které se hrály ve sportovní hale v Křenovicích jsme totiž vlivem spousty omluvenek nastoupili ve velmi oslabené sestavě. Nedokázali jsme sestavit ani dvě pětky. Proto v prvním duelu oprášil florbalku Jan Krkoška, aby nastoupil v útoku. Dokonce i já jsem musel udělat odvážné rozhodnutí, když jsem do obou střetnutí nominoval i sebe jako hráče. Nakonec se tento odvážný tah ukázal jako šťastné řešení, protože náš kolektiv ušetřil síly. A to bylo možná klíčové k zisku šesti bodů proti neoblíbeným soupeřům," pochvaloval si Zbyněk Macura.

Výsledky 15. a 16. kola:

IVANOVICE NA HANÉ – ZLÍN LIONS 4:8 (1:2, 2:2, 1:4)

Branky Zlína Lions: Koňařík 3, Michal Roth 2, Huťťa, Baroň, Martin Krkoška.

VSETÍN – ZLÍN LIONS 5:7 (2:3, 1:2, 2:2)

Branky Zlína Lions: Koňařík 2, Večeřa 2, Stračinský, Michal Roth, Baroň.
Sestava: Stašek, Jan Krkoška – Michal Roth, Ručka, Koňařík, Stračinský, Večeřa, Macura, Baroň, Martin Krkoška, Huťťa.

Florbalisté Hluku rozhodli o výhře v Lanžhotě v první třetině

Hluk – Těžce vybojovanou výhru si v sobotu z jihu Moravy přivezli divizní florbalisté Spartaku Hluk. Po dohrávce 16. kola jim v tabulce patří šesté místo. V dalším zápase se Hlučané již tuto neděli představí od 14 hodin v Krnově.

Hluk porazil Lanžhot 6:3. Na začátku utkání to vypadalo, že si hosté připíší ještě jednoznačnější vítězství. Celek ze Slovácka totiž poslal do vedení ve třetí minutě Krchňáček. V sedmé minutě skóroval Šimíček podruhé a za dalších dvaapadesát sekund stejný hráč upravil stav na 0:3. Povedenou první třetinu navíc vyšperkoval ve 14. minutě Martin Tuhý a bylo to 0:4. Hluk ve druhé části dokonce vedl 5:0 a 6:1.

Ve zbytku střetnutí se však už neprosadil. Naopak Lanžhot do pětatřicáté minuty Frišaufem a Sůkalem upravil skóre na 3:6. Další šance už žádné družstvo neproměnilo a hosté si tak mohli zaknihovat osmou výhru v letošním ročníku divize.

,,O osudu zápasu se rozhodlo v první polovině duelu. To jsme byli produktivní v koncovce. Jihomoravané ovšem byli nepříjemným protivníkem. V místy nervózní partii jsme občas měli problémy s důrazem hráčů Lanžhotu. Když bylo potřeba, tak nás ale podrželi gólmani Kolečkář i Podškubka, kteří se v polovině střettnutí vystřídali na brankářském postu," potěšil tříbodový zisk na půdě osmého družstva soutěže útočníka Hluku Martina Tuhého.

LANŽHOT – HLUK 3:6 (0:4, 3:2, 0:0)

Branky Hluku: Šimíček 2, Duda 2, Krchňáček, Tuhý.
Sestava: Kolečkář, Podškubka – Zábrana, Štěrba, Kovář, Duda, Šimíček, Krchňáček, Holý, Hubáček, Petlan, Jílek, Tuhý.

Ve druhé ženské florbalové lize si o první příčku zahrají Slavičín a Vsetín

Region – Tři zápasy a v nich tři výhry. Taková je v posledních duelech bilance Slavičína ve druhé ženské florbalové lize. Zviditelnil se také Vsetín. Valašky se radovaly ze dvou jednoznačných vítězství. Po 18. kole neúplnou tabulku vede slavičínský celek, Valašky ze Vsetína jsou druhé. Oba kluby z našeho kraje si to tak v přímých soubojích rozdají o druholigový titul. Jejich vzájemná utkání jsou ještě na programu 19. března a 15. dubna.
Slavičín porazil béčko brněnského Buldogsu 4:0.

,,Proti snaživým Buldočkám jsme taktiku vzhledem k prořídlé sestavě postavily na pevné defenzívě a ojedinělých brejcích. Domácí družstvo naopak nastoupilo s patnácti hráčkami v poli, přesto jsme duel bez problémů zvládly," radovala se z výhry autorka hattricku vítězného týmu Pavla Manová.
Poté Valašky překonaly Hluk 4:1.

,,S posledním celkem tabulky jsme měly trvalou převahu. Vypracovaly jsme si spoustu šancí, ovšem proti urputně bánícímu Slováckému kolektivu jsme vstřelily jenom čtyři góly," konstatovala pouze s povinným vítězstvím spokojená Manová.

Cennější pro slavičínské družstvo je výhra nad Uherským Brodem 7:3.

,,V celém utkání jsme byly lepším týmem. Domácí ale byli nepříjemným protivníkem. Pozor jsme si musely dávat hlavně na uherskobrodské dlouhé přihrávky za naši obranu. Souboj s třetím kolektivem soutěže jsme však hlavně díky střelkyni čtyř branek Nikoly Maružánové kontrolovaly," pochvalovala si hlavní tahounka Slavičína Pavla Manová.

Ještě snadnější práci měl Vsetín. Ten jasně překonal zálohu Bulldogsu Brno 7:1 a Hluk rozstřílel dokonce 16:0. Valašky si souboje užívaly. V partii s Brnem stihla do 13. minuty čistý hattrick Sára Seevaldová a v zápase s Hlukem si připsala Eva Urbášková čtyři branky a k tomu ještě jednu asistenci. Vsetínský kolektiv oba soupeře udolával rychlým technickým pojetím.

Výsledky 14. - 16. kola:

BULLDOGS BRNO – SLAVIČÍN 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)

Branky Slavičína: Manová 3, Alena Vojtásková.

HLUK – SKAVIČÍN 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

Branky Slavičína: Krahulcová 3, Maružánová.

UHERSKÝ BROD – SLAVIČÍN 3:7 (2:1, 0:1, 1:5)

Branky Slavičína: Maružánová 4, Manová, Štěpančíková, Bednářová.
Sestava Slavičína: Krahulcová – Alena Vojtásková, Simona Vojtásková, Bednářová, Štěpančíková, Sudková, Jabůrková, Maružánová, Manová, Jelínková, Janáčová.

BULLDOGS BRNO B – VSETÍN 1:7 (1:3, 0:2, 0:2)

Branky Vsetína: Seevaldová 3, Urbášková 2, Goláňová, Martincová.

HLUK – VSETÍN 0:16 (0:5, 0:8, 0:3)

Branky Vsetína: Urbášková 4, Seevaldová 3, Martincová 3, Mikšíková 3, Goláňová 2, Malinová.
Sestava: Franková – Blažková, Malinová, Goláňová, Martincová, Šimková, Mikšíková, Jašková, Dědková, Seevaldová, Urbášková.

Skalp klubu FBC Slovácko zařídil pro Slavičín devatenáct sekund před koncem Ondřej Kunc

Slavičín – Solidní vystoupení mají za sebou v dalších kolech Zlínské ligy florbalisté Slavičína. Valachům se podařilo udolat klub FBC Slovácko a těsně prohrát s celkem Březolup. V tabulce jim patří pátá příčka.

Slavičínský kolektiv nejprve zdolal FBC Slovácko 5:4.

,,Duel s nepříjemným soupeřem jsme úvodní dvě třetiny odehráli pouze v sedmi lidech. Sestavu jsem s Ondřejem Bočkem doplnil až v závěrečné části. Oslabené družstvo však motivovanému týmu Slovácka vzdorovalo, a přestože jsme na startu posledního dějství prohrávali 1:3 a 2:4, z utkání jsme nakonec vytěžili tři body.

Nejprve se mi podařilo korigovat stav na 3:4, hned záhy po povedeném blafáku Vaculčík vyrovnal na 4:4 a devatenáct sekund před koncem nám devětatřicetiletý matador Kunc přesnou ranou k tyči zajistil vítězství," radoval se z cenné výhry útočník Slavičína Ondřej Vaculík.

Poté Valaši podlehli Březolupům 4:6. ,,S Pavelkou v bráně jsme proti druhému týmu tabulky podali dobrý výkon. Zápas s jedním z hlavních aspirantů na postup do Regionální ligy byl vyrovnaný. O úspěchu favorita rozhodla větší kvalita v koncovce," uznal forvard Vaculík.

Výsledky 15. a 16. kola:

FBC SLOVÁCKO – SLAVIČÍN 4:5 (3:1, 0:0, 1:4)

Branky Slavičína: Janček, Studeník, Vaculík, Vaculčík, Kunc.

BŘEZOLUPY – SLAVIČÍN 6:4 (1:0, 3:1, 2:3)

Branky Slavičína: Janček 2, Boček, Pinďák.
Sestava: Pazdera, Pavelka – Vaculčík, Kunc, Studeník – Šimoník, Boček, Pinďák, Janček, Vaculík.

Lubomír Hotař