„Čtyři góly není žádná hrůza, hrajeme doma, je naprosto reálné takovou ztrátu stáhnout. Přesně s tím cílem také do toho jdeme. Chceme páté místo," burcuje gólman házenkářů Zubří Petr Orság.

Ztráta házenkářů z prvního zápasu ve Frýdku-Místku však mohla být mnohem menší. „Ještě necelou minutu před koncem jsme prohrávali jen o dva góly. S takovým mankem by se šlo do odvety ještě lépe," připomněl Petr Orság nepovedenou koncovku, ve které Frýdek utekl až na čtyři góly. Bohužel pro Zubří to nebylo poprvé, kdy se koncovka výrazně nevyvedla. „Už se nám to v této sezoně stalo několikrát, nějak se nám v těch koncích zápasů nedaří vyhodnotit vše správně a zvolit správnou variantu. Je to asi o konkrétním rozhodnutí jednotlivců, jestli třeba faulovat, nebo ne, jestli vystřelit, nebo nikoliv. Nějak se nám to letos prostě nedaří," krčí rameny zuberský brankář.

Další neduh, se kterým se budou muset Valaši poprat, bude zakončování vyložených šancí. S tím se potýkali celou čtvrtfinálovou sérii s Karvinou a stejně tak i v prvním duelu ve Frýdku-Místku. „Jde o celkovou pohodu hráčů, která se pak velmi projevuje v koncovce. Na kluky je vytvářen celkem velký tlak, že se musí vyhrávat, že se musí dávat góly hlavně z těch jasných šancí. Podle mě v tom může být i přemíra snahy, která je pak svazující. Obecně si myslím, že bychom se potřebovali v zakončení uvolnit," přemítá 25letý gólman Gumáren.

V předposledním domácím duelu sezony si Petr Orság nepřipouští nic jiného než výhru a spokojenou zaplněnou halu. „Určitě bych fanoušky rád pozval na jedno z posledních dvou domácích utkání. Můžeme jim slíbit, že budeme bojovat ze všech sil, abychom dohnali čtyřgólovou ztrátu a zahráli si o páté místo. Podporu fandů určitě budeme potřebovat a věřím, že přijdou," dodal Petr Orság.