V prvním duelu byly na konci šťastnější hráčky ze severu Moravy, ve druhém se radovaly z vítězství volejbalistky Vsetína.

VK AUSTIN - OSTRAVA B 1:3 (-18, -23, 24, -28), 3:2 (21, -23, 19, -18, 9)

Nováčkem byl celek Ostravy jen papírově, v jeho kádru byla řada volejbalistek, které v uplynulých sezonách hrály za jiné druholigové týmy, některé měly i nedávné extraligové zkušenosti. I přesto se vsetínským hráčkám dařilo se soupeřkami držet krok.

V koncovkách prvních dvou sad úvodního utkání však Ostrava dokázala vždy využít chyb Vsetína a zvítězit. Domácím se podařilo zkorigovat stav ve třetím setu těsným vítězstvím 26:24.

Ve čtvrté sadě šly hned od počátku do vedení soupeřky, ale Vsetín dokázal v koncovce srovnat stav a vytvořil si i několik setballů. Nervy drásající závěr ale nakonec poměrem 30:28 zvládla Ostrava a zvítězila 3:1. O vyrovnanosti utkání svědčí i fakt, že kromě první sady skončily všechny sety nejnižším možným rozdílem dvou bodů.

Odpolední odveta přinesla opět pěkný volejbal, který musel početné diváky uspokojit. Tentokrát do utkání vstoupily lépe vsetínské hráčky, které získaly první set a také ve druhém už vedly velkým bodovým rozdílem.

Ani náskok devíti bodů jim však nestačil. Soupeřky v závěru zpřesnily hru, podařilo se jim kolikrát téměř zázračně vybrat útoky domácích a nezadržitelně se začaly přibližovat ve skóre. Ani série střídání na straně Vsetína už ale sadu nezachránila a stav se vyrovnal na 1:1.

Ve třetím setu už Vsetín neponechal nic náhodě a šel do vedení 2:1. Ve čtvrté sadě se ale na straně domácích začala projevovat únava a ani častější střídání nepřineslo kýžený efekt v podobě vítězství.

Za stavu 2:2 tak musela rozhodnout poslední pátá zkrácená sada. Do té se podařilo lépe vstoupit domácím hráčkám, které si hned zpočátku vytvořily čtyřbodový náskok a za povzbuzování publika jej udržely až do závěru. Připsaly si tak důležité dva body za vítězství 3:2.

Názor trenéra Jiřího Žůrka: Bylo vidět, že proti nám stojí kvalitní zkušený tým, který byl na tom možná o malý kousek technicky lépe.

My jsme však tento deficit vyrovnali bojovností a za jedno vítězství jsme velmi rádi. Myslím si totiž, že Ostrava se bude pohybovat v tabulce hodně vysoko.

Co se týká výkonu našich hráček, jednoznačně dneska mezi všemi vyčnívala naše mladá posila z Rožnova Jana Mikulajová. Ač byl tento zápas jejím vůbec prvním ve druhé lize žen, nezalekla se soupeřek a svými útoky je nemilosrdně ničila.

Ostatní děvčata podala také velmi kvalitní výkony a pozitivní je velká vyrovnanost celého kádru, kdy i střídající hráčky dokážou své předchůdkyně na jejich postech rovnocenně nahradit.

K dalšímu utkání zajíždějí volejbalistky VK Austin v sobotu 10. října na palubovku loňského vítěze a i letos favorita soutěže Nového Jičína.

Doma, tedy přesněji opět v hale Základní školy Hovězí, se představí v sobotu 17. října od 9 hodin v utkání s Brnem Juliánovem.