Na pátém podniku šestidílného seriálu mistrovství České republiky oba borci jezdící na voze Praga V3S vyhráli svou skupinu S3. Před závěrečným závodem šampionátu, který se jede poslední zářijový víkend v Chříči u Plzně, jsou Ševčík s Vašutem o jediný bod druzí.

Na tradičně dobře připravené trati v Drnovicích se o uplynulém víkendu Ševčíkovi s jeho Pragou V3S EVO I dařilo od začátku dobře a držel se v horních příčkách výsledkových listin třídy S3, ve které tentokrát jelo dvanáct vozů.

Po prvním dnu byl druhý za další valašskou posádkou Sváček – Stříteský, které se sobotní část závodu povedla skvěle. Ve druhém dnu se pilot z Branek utrhl do vedení, které ve velkém boji udržel.

„S výsledkem jsme samozřejmě velice spokojeni. Byl to náš letošní asi nejtěžší závod. Trať byla připravena perfektně. Výjezdy i sjezdy byly hodně příkré. Pro diváky to bylo super. Jednotlivé sekce byly opravdu hodně těžké, takové jsme ještě letos nejeli,“ zhodnotil vítězný závod v Drnovicích Bronislav Ševčík.

Horší chvilky pro posádku přišly až ve druhém závodním dnu v neděli.

„Byla tam postavena jedna doslova likvidační sekce, se kterou měli problémy úplně všichni. Několik aut se tam i úplně převrátilo. Nám se nejhorší úsek podařilo nějak objet bokem, za což jsme dostali penalizaci. I tak nám to ale naštěstí vyšlo a podařilo se vyhrát. Byly to super závody,“ pochvaloval si Ševčík.

Po pěti závodech MČR patří posádce Ševčík – Vašut skvělá druhá příčka. Na první místo ztrácejí pouhý jeden bodík. O titulu se tedy musí rozhodnout na západě Čech.

„Hůř než třetí celkově už neskončíme. To je pro nás v naší první sezoně super výsledek. Chtěli bychom však vyhrát a uděláme pro to maximum. Auto máme celkem v pořádku, tak snad se nám povede dobře,“ těší se na rozhodující souboj sezony Bronislav Ševčík.