„Cílem je obhájit loňské prvenství,“ pousmál se skromně 35letý pilot Opel Adam, jenž se spolujezdcem Karlem Voltnerem jasně s téměř minutovým náskokem ovládl úvodní klání – domácí Rallysprint Kopná.

„Ale úplně procházka růžovým sadem to nebylo,“ odmítl Vopatřil, který vystřízlivěl po pár metrech shakedownu.

„Udělal jsem hodiny, v závěru prvního testu jsem řešil další problém. Za vším ale bylo mé podcenění, přesněji dva roky staré a především nezahřáté pneumatiky. Tyto momenty mě ale trošku vyděsily,“ přiznává s odstupem.

Po úvodních dvou měřených úsecích se přetahoval o čelo s věčným rivalem – Patrikem Brtníčkem.

„Zpočátku jsem opravdu jel až příliš opatrně. S přibývajícími kilometry jsem byl jistější a odvážnější. Navíc mého největšího rivala na třetím a čtvrtém úseku postihly technické problémy, kterých jsem využil k získání rozhodujícího náskoku. Třebaže jsem se nevyhnul jedné větší krizovce, vítězství jsem si pohlídal,“ setřel si z čela pot zkušený soutěžák, který do nové sezony vyrazil s novým navigátorem.

„Stávající neměli z důvodu pracovních povinností čas, proto jsem rád, že jsem se domluvil s Karlem Voltnerem. Spolupráce byla na jedničku, spolu tedy pojedeme i příště – ve Vyškově,“ vysvětlil a potvrdil Vopatřil, jehož v rámci poháru čeká celkem sedm podniků, v konečném součtu se jeden nejhorší výsledek škrtá.

„Očekávám ještě tuhý boj. Vedle Brtníčka bude silný i Pilař a na domácí trati ve Vyškově i Baďura. Už se ale na celou sezonu těším,“ říká pilot a současně majitel stáje, která vedle svého vozu chystá techniku aktuálně v poháru šestému Adamu Laholovi.

„K dispozici máme ještě vůz Opel Adam R2,“ dodal.

Průběžné pořadí XTG Adam Cup 2018 (1/7): 1. Vopatřil 25, 2. Pilař 20, 3. Baďura 18, 4. Brtníček 16, 5. Neužil 14, 6. Lahola 12, 7. Šimánek 10.