Valaši den před utkáním v Šumperku odehráli celkem solidně duel v Olomouci, kde prohráli o 21 bodů, ale v Šumperku se jim začalo všechno bortit už od úvodního hvizdu.

„Dva naši klíčoví hráči měli po třech minutách hry už tři fauly a od toho se pak všechno odvíjelo. Tak nějak se všechno seběhlo proti nám," přiblížil druholigový duel v Šumperku kouč Valašského Meziříčí Pavel Václavek.

„Aby toho ještě nebylo málo, měli jsme během zápasu i dva zraněné hráče – Pešata a Mrštíka. Navíc byl vyloučen Večeřa, řešit to bude disciplinárka, takže toho na jeden zápas bylo opravdu až příliš," pokračoval trenér.

Velmi nespokojení byli Meziříčané se způsobem, jakým zápas rozhodovali sudí.

„Podle nás nepískali objektivně a svými výroky přilévali olej do ohně. Naši hráči byli velmi nervózní a podle toho pak taky vypadal ten výkon. Samozřejmě jsme neprohráli jen kvůli nim, ale právě kvůli jejich četným kontroverzním výrokům se kluci dostali do útlumu a už se z toho nevyhrabali."

Hlavním problémem zápasu v Šumperku však nebyli rozhodčí, ale neskutečné střelecké trápení Valachů. Ti dali za první čtvrtinu jen tři body, za poločas pouhých sedm, což se jen tak nevidí.

Osobně něco podobného nepamatuji, sedm bodů za poločas je fakt strašně málo," kroutil hlavou kouč Václavek. Na střelecké trápení však budou muset basketbalisté Valašského Meziříčí rychle zapomenout, protože na řadě budou další důležité zápasy.

„V příštím dvojkole hrajeme dvojičku s Karvinou, musíme se na to připravit a urvat nějaké body. To je přesně soupeř, se kterým musíme bodovat," burcuje Pavel Václavek.