„Brali jsme to sportovně. Navigace nás uklidňovala, že na kontumaci to nebude,“ vtipkoval po utkání zkušený zuberský pivot a obranář Tomáš Říha. „Situaci jsme brali s humorem, spíše nás to zdravě nabudilo,“ přiznal zkušený bývalý reprezentant.

„Škoda že nám rozhodčí nedovolili více času na rozcvičení. V týmu máme několik reprezentantů, kteří se pak mohli snáze zranit. Deset minut rozcvičky na playoffový zápas není nic moc. Kluci bojovali, naštěstí se nic nestalo,“ oddechl si.

HC Dukla Praha – HC Robe Zubří
Komplex Dukla trvá dál, házenkáři Zubří padli i popáté v řadě a čeká je boj o bronz

Co rozhodlo třetí zápas?
Dukla hrála stejně vyrovnaně jako zápasy u nás, neměla extra větší výkyvy. Byli na nás připravení. My to chtěli zlomit bojovností, ale kvalita byla na straně Dukly.

Čím to, že se vám nedařily přesilovky? Většinu jste prohráli…
To je bohužel u nás dlouhodobý problém. Celou sezonu s tím bojujeme, akorát to pokračuje. Musíme na tom hodně zapracovat.

Rozdílovým hráčem série se ukázal Mubenzem, který byl nejlepším střelcem Dukly. Čím to, že se vám nepodařilo jej uhlídat?
Má svou kvalitu. Osobně jsem se s ním setkal v reprezentaci, kde předváděl to, co nyní v sérii s námi. Je dynamický, jako většina hráčů z Dukly, hraje pořád naplno. Nyní do toho šel po hlavě a vyplatilo se mu to.

Je stopka před finále po skvěle rozehrané sezoně velké zklamání?
Bereme to s nadhledem. Dukla poslední tři měsíce předvádí to co teď, má formu. Psychicky byli ve větší pohodě. Naopak my to od Vánoc máme naopak. Už ve čtvrtfinále s Frýdkem jsme se docela trápili. To byl důsledek.

Bude složité hledat motivaci v boji o bronz?
Vůbec ne! V týmu je velké odhodlání udělat medaili. Po posledních letech půstu, kdy se kluci dlouho nedostali tak daleko, nyní všichni moc chceme uspět. Lovosice nám rozhodně budou sedět více než Dukla. Nemají takovou kvalitu jako Pražané. Jsou na tom podobně jako my, proto čekám bitvu s úspěšným koncem pro nás.

Dukla Praha – Zubří 28:24 (16:14)

Konečný stav série: 3:0.

Nejvíce branek: Mubenzem 8, Šůstek 4, Kotrč 4 – Šlachta 7/5, Reček 5, Šustáček 4. Sedmimetrové hody: 3/2 – 6/5. Vyloučení: 2:1.

DALŠÍ VÝSLEDEK semifinále play-off: Lovosice – Plzeň 23:32, konečný stav série: 0:3.