V nadcházejícím 4. kole, ve kterém Zubřané v sobotu tradičně od 18 hodin přivítají nováčka z Litovle, se proto asi automaticky očekává vítězství. „Doma musíme vyhrávat, to je jasné," říká odhodlaně brankář Zubří Petr Orság (na snímku), jeden z hrdinů utkání s Plzní.

Právě 25letý gólman Gumáren byl jedním z hlavních strůjců vítězství svého týmu nad mistrem. „Bylo to fantastické. Na Plzeň jsme se svědomitě připravovali a vyplatilo se nám to. Takto musíme doma hrávat," nabádá Petr Orság. Podle něj byla klíčová k úspěchu s mistrem výrazně zlepšená obrana oproti minulým zápasům. „Kluci mi proti Plzni skvěle pomáhali v obraně, za celý první poločas jsem měl snad jen tři zákroky. Za takto parádní a agresivní obranou se mi chytalo fakt skvěle, klukům jsem moc děkoval po zápase. Je to něco úplně jiného, než jsme hrávali v minulých zápasech. Přesně takto se musíme pustit do Litovle i do dalších soupeřů. Doma před našimi fanoušky chceme jen vyhrávat," hlásí odhodlaně zuberská jednička mezi tyčemi.

Orság zároveň připomíná další důležitý aspekt hry svého týmu, který je pro úspěch klíčový. „Proti Plzni jsme se konečně vyvarovali našeho hluchého místa, které jsme tentokrát neměli. To bylo to hlavní. Hráli jsme jako tým a hlavně tedy šlapala obrana. Z toho chceme a musíme vycházet i do dalších zápasů," říká Petr Orság.

Ani vítězství nad úřadujícím šampionem, který prohrál poprvé v sezoně, však nesmí dle slov Orsága poslat tým Zubří příliš psychicky nahoru. „Samozřejmě je super, že jsme zvládli zápas s těžkým soupeřem, ale v první řadě musíme zůstat nohama na zemi, jít zápas od zápasu a vyhrávat, co to jen půjde. Hlavně doma musíme před našimi fanoušky vyhrávat," dodal Petr Orság. ⋌(mha)