Na čtyřech zápasištích se bojovalo v pětatřiceti kategoriích od dětí po veterány, muži a ženy. „Do závodu se přihlásilo dvě stě pět zápasníků. Pouze dva nepřijeli. Takže s účastí jsem nadmíru spokojen," řekl hlavní organizátor Jan Tichý. Doplnil, že závodit přijeli sportovci z České republiky a Slovenska.

Čtěte také: Vsetín postoupil do semifinále rychlostí světla, Meziříčí připravilo o únik prodloužení

Borci z domácího týmu Copacabana Valachien Gym stanuli několikrát na stupni vítězů. Adam Volejník ovládl kategorii Junioři 77 kg. Stříbrné medaile posbírali Kristina Jochcová v kategorii Ženy bílé pásky open, Jiří Závodný Muži modré pásky 84 kg a Matěj Daněk Muži modré pásky 77 kg. Třetí příčky vybojovali Tomáš Všetečka v kategorii Muži modré pásky 77 kg, Zdeněk Peška v Masters bílé pásky 84 kg, Marcel Vacula Masters modré pásky 77 kg a Jiří Závodný v nejprestižnější kategorii Muži Elite open.

Čtěte také: Házenkáři Zubří zlomili Jičín ve druhém poločase a dál jsou druzí

V sobotním závodu se klasickým způsobem pavouka utkal každý s každým. Organizaci zvládli pořadatelé na jedničku. „Nebyly prodlevy, harmonogram klapl. Naši zápasníci se na zdárném průběhu podílěli i při samotných závodech. Takže zápasili a mezi tím pomáhali s organizací. Za to jim patří velký dík," zhodnotil Jan Tichý

Čtěte také: ANKETA, Silný vítr si ve Zlínském kraji vyžádal téměř čtyřicítku výjezdů hasičů