„O branku více jsem dal proti Lovosicím. Bylo by fajn to zopakovat,“ s úsměvem poznamenal před dnešní domácí televizní předehrávkou šlágru nadcházejícího kola s „lovci“ (od 16.45 hodin) talentovaný hráč Zubří.

„Má letošní třetí sezona v elitní soutěži je zatím mou nejpovedenější. Kvalitně jsem potrénoval, ale bez podpory a spolupráce spoluhráčů bych nedokázal nic. Jsem rád, že mi kluci věří a vysílají mě do šancí,“ poděkoval 21letý „profesionál“ na dálku kabině Robe.

„Základem týmového úspěchu je ale zdraví, které nám drží,“ klepe pověrčivě na dřevo Zahradníček.

Výhra ve Frýdku se nerodila snadno, hlavně váš nástup byl velmi vlažný. Proč?

Myšlenkami jsme asi byli už v autobuse na cestě domů, čekali jsme, že úspěch přijde sám. Naštěstí jsme se včas probrali, ve zbytku času jsme už hráli zodpovědně, výborně bránili a dali hodně gólů z brejků. Domácí jsme udolali výrazně lepší fyzičkou, uběhali jsme je. Dlouhodobě se nám na ně daří.

Je Frýdek ideální soupeř pro čtvrtfinále?

Už jsme to probírali v kabině, Frýdek by byl ideální varianta. Lepší než Karviná. (smích)

V úvodních třech duelech nového roku jste vybojovali čtyři body. Spokojeni?

Ideálních by bylo šest, ale i tak jsme spokojení. Přitom v Plzni jsme hráli dobře, ale domácí prokázali zkušenost, pořád nás drželi na uzdě a duel kontrolovali.

I přesto jste stále v čele tabulky. Dá se vyhrát základní část?

Rozhodně. Ale musíme dál makat a ve čtvrtek porazit Lovosice. Toto vítězství by nám do závěru dalo herní klid. Poslední ztráta doma s Duklou je menším mementem, také zde jsme se mohli dostat do trháku. Základem bude výborná obrana a co nejvíce branek z trháků.

Dnešní utkání s Lovosicemi se hraje ve velmi netradičním termínu. Vidíte v tom problém?

Tak naštvaní jsou především kluci, kteří si kvůli tomu musejí vzít dovolenou. (úsměv) Na druhou stranu je lepší hrát v týdnu než o víkendu dopoledne. Osobně si raději pospím. (smích)

V posledních zápasech přenášených televizí vám to moc nešlo, prohráli jste. Nebojíte se této nelichotivé statistiky?

Snad se nesesypeme. (smích) Přitom ze začátku nám to šlo, dvakrát jsme vyhráli. Pro mě je to zápas jako každý jiný, nic to se mnou nedělá, je to jen o dvě kamery více než při normálním internetovém přenosu. Snad se nenechají odradit fanoušci a přijdou nás podpořit ve velkém počtu. Ve šlágru je budeme potřebovat.