S páskou na levé paži dovedl urostlý pivot svůj mančaft k vítězství v prvním kole s Kopřivnicí i uplynulou sobotu proti Hranicím (34:29). „Já jsem vždycky říkal, že letošní kádr rozhodně má svoji sílu a my jsme to tímto výkonem ukázali. Věřím, že nám to půjde takto i dále," povídal těsně po skončení vítězného zápasu Hranicemi Tomáš Bechný, autor dvou branek.

Související článek Zubří složilo domácí reparát, zdolalo Hranice

Podle něj bylo naprosto klíčové, že se domácímu družstvu podařilo splnit předzápasový taktický plán. „Měli jsme určenou jasnou taktiku hlídat si osobně Marka Tůmu, který je jejich klíčový hráč. To se nám, myslím, povedlo. Navíc jsme v útoku hráli tentokrát hodně trpělivě, což bylo taky velmi důležité. Zvládli jsme to a jsme za vítězství moc rádi," radoval se zuberský pivot. Zlomové momenty zápasu přišly ve druhé půli, kdy se Hranice nejprve dotáhly na jediný gól, aby za dalších deset minut Zubří odskočilo na osmibrankový rozdíl. „V jednom úseku hry jsme nejprve dali asi čtyři tyčky za sebou a oni toho využili a stáhli to. Pak jsme soupeře dostali pod tlak v naší přesilovce, utekli jsme až na šest, sedm gólů a už jsme měli zápas pod kontrolou," popsal Bechný stěžejné okamžiky zápasu ze druhého poločasu.

Podle Bechného bylo vítězství s Hranicemi velmi důležité pro pohodu v družstvu. „Nechtěli jsme se vracet k předchozí porážce s Lovosicemi. Nijak jsme to neřešili. Porážku jsme prostě hodili za hlavu a soustředili se na Hranice. Vyšlo to a jsme za to rádi," říká spokojeně 28letý házenkář, jenž se v letní pauze „přes noc" stal kapitánem Gumáren Zubří. „Na začátku sezony na soustředění se o kapitánovi hlasovalo. Bylo to tajné hlasování, ze kterého jsme vyšel já jako kapitán a za asistenta chtěli kluci Tomáše Mičkala. Kluci mi dali důvěru, a tak jsem kapitánem. Loni jsem dělal asistenta Martinovi Stržínkovi a když odešel, tak dali kluci důvěru mě. Vážím si toho," usmívá se bezmála dvoumetrový pořízek, který sám volil Tomáše Mičkala. Svoji novou roli zatím nějak intenzivně nevnímá. „Spíše mi to přijde jako taková formalita. Možná se trochu více rozčiluji u sporných momentů, trošku více možná i řešíme s trenérem herní věci. Jinak ale to zase taková změna není," usmívá se Tomáš Bechný.