Extraligový tým Robe uspěl ve druhém zápase v Lovosicích a může oslavovat cenný kov po pěti letech

„Čekal jsem tužší odpor. V součtu rozhodla ale naše lepší trénovanost, forma a také lepší zdravotní stav. Soupeři chybělo dost hráčů, i těch z řad klíčových, jako je Bouček," sportovně uznal trenér Zubří Andrej Titkov.

V sobotu Valaši ještě první mečbol neproměnili. V přetahované díky lépe zvládnutému závěru se Severočeši radovali z první výhry.

„Duel rozhodli gólmani. Zatímco ve druhé půli domácí Adamík svůj tým podržel, naši byli průměrní," viděl hlavní rozdíl v sobotním duelu.

Házenkáři Zubří. Ilustrační foto.
První bronzový mečbol házenkáři Zubří neproměnili. V neděli mají druhou šanci

O den později už to bylo opět Zubří, které fanoušci znají a milují. Prakticky od začátku měli zápas pod kontrolou a v závěru si užívali finiše na cestě za bronzem.

„Tentokrát byli lepší naši gólmani, Malina s pomocí výborné defenzivy chvílemi čaroval. Náš soustavný tlak domácí neustáli," vypozoroval rodák z Krasnodaru, jenž včera očekával větší bitvu.

„Zatímco mí svěřenci vzali duel zodpovědně, Lovosicím již docházely síly."

Přestože druhý tým po základní části extraligy před sezonou pomýšlel na nejvyšší mety, i s třetím místem je spokojen.

„Strašně moc. Zatímco já získal bronz po roční pauze, v Zubří se na něj čekalo dlouhých pět let," připomněl Titkov.

„Jednu malou kaňku ale sezona má. Čekal jsem, že se v Českém poháru dostaneme dál. Alespoň máme odrazový můstek pro příští sezonu," smál se po včerejším utkání Titkov, který ač není slavící typ, hlt šampaňského si neodepřel. „Bylo sladké," přiznal a současně požehnal oslavám svých hráčů.

„Mají to all inclusiv, bez omezení. Zaslouží si to! Potkáme se až ve středu, abychom se domluvili na dalším programu. S přípravou bych chtěl jako loni začít už v červnu," upřesnil.

Po dlouhých šesti letech se z titulu raduje pražská Dukla, která tak ukončila tříleté kralování Plzně.

„Je dobře, že mistrem je náš semifinálový přemožitel. V rozhodující fázi sezony měli Pražané nejlepší formu. Mají titul zaslouženě," vzkázal Andrej Titkov.

Zatímco zuberský kouč před posledními dvěma domácími duely prodloužil svou smlouvu na Valašsku o další dvě sezony, se třemi stávajícími oporami v příští sezoně už nemůže počítat.

Reprezentační pivot Petr Šlachta jde hrát nejvyšší soutěž do Maďarska, křídelník Jan Zahradníček odchází vyzkoušet II. německou ligu a mladá střední spojka Lukáš Václav chce ze zdravotních i pracovních důvodů ukončit kariéru.

„Vše platí, stejně jako že Lukášovi se pokusím jeho rozhodnutí rozmluvit. Byla by to škoda, potenciál i parametry na extraligu má," cítí Andrej Titkov.

Házenkáři Robe Zubří (v bílém) v semifinále extraligy s pražskou Duklou
Se Zubřím se loučí hned tři házenkáři

Výsledky série o 3. místo:

SOBOTA: FCC MĚSTO LOVOSICE - HC ROBE ZUBŘÍ 31:29 (14:15).

Nejvíce branek: Motl 9/1, Jelínek 5, Chroustovský 4/1 – Šlachta 8/2, Reček 7, Zahradníček 4. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Delegát: Dolejš.

Sedmimetrové hody: 3/2 – 3/2. Vyloučení: 5:5. ČK: Miko (LOV).

Neděle: FCC MĚSTO LOVOSICE - HC ROBE ZUBŘÍ 22:32 (11:17).

Nejvíce branek: Landa 4, Motl 4/2, Miko 3 – Dořičák 6, Hrstka 4, Šustáček 4. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Delegát: Roman Bauer.

Sedmimetrové hody: 3/2 – 0. Vyloučení: 3:6, ČK: Václav (Zubří). Konečný stav série: 1:3.

Výsledek finále: Dukla Praha - Plzeň 27:26, konečný stav série: 3:1.