„Zápas jsme měli jednoznačně ve vlastních rukou až do momentu, kdy se zranil Adam Reček, který byl do té doby našim stěžejním hráčem. Družstvo poté ztratilo jistotu v útočné činnosti, což se negativně odrazilo na všech hráčích,“ označil za klíčové trenér Zubří Andrej Titkov.

Začátek utkání byl hodně nervózní, obě družstva se nedokázala příliš prosazovat proti konsolidovaným obranám a gólů bylo jako šafránu.

Jenže postupem času se situace změnila - nejprve Zubří díky Rečkovi získalo poločasové vedení 15:11 a i v úvodu druhé půle se zdálo, že směřuje za první semifinálovou výhrou.

Jenže pak začal řádit v dresu Dukly Dido Mubenzem, který těžil ze souhry se Svitákem i dorosteneckým reprezentantem Patzelem. Hosté smazali pětibrankové manko, šli do dvoubrankového vedení 27:25 a náskok přes častá oslabení v závěru uhájili.

„V prvním poločase to bylo nahoru-dolů a Zubří nám odskočilo až na poločasový náskok čtyř branek. V druhém poločase rozhodly tři faktory. Naše střídání gólmanů, kdy měl Dan Rangl padesátiprocentní úspěšnost zákroků, i změna obranného systému na 0:6. A také výkon Dido Mubenzema, který dal za druhý poločas devět gólů,“ zhodnotil sobotní utkání trenér Dukly Praha Jan Josef.

Valaši rozhodně v sérii na tři vítězství zbraně neskládají, druhý zápas je na programu opět v Zubří v neděli 16. dubna od 18 hodin.

HC ROBE Zubří- HC Dukla Praha 28:29 (15:11)

Stav série: 0:1.

Nejvíce branek: Reček 7, Hrstka 5/2, Šlachta 5 – Mubenzem 9, Jeníček a Patzel po 4. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 6/4 - 2/2. Vyloučení: 7:8, ČK: Brabec (Dukla). Diváci: 1462.

DALŠÍ VÝSLEDEK semifinále play-off: Plzeň – Lovosice 34:26 (20:12) a 29:23 (17:9), stav série: 2:0.