„Jiné ani mít i přese všechno nemůžeme. Pevně ale věřím, že kádr ještě o nějaké talenty doplníme,“ je optimistou ruský kouč ve službách týmu Robe.

Jen stěží se přitom musel už na konci sezony vyrovnávat s faktem, že kádr během léta opustila hned pětice hráčů – reprezentant Šlachta bude hrát nejvyšší maďarskou soutěž, Zahradníček II. německou ligu, konec vrcholové házené ohlásila také spojka Václav. Za vysokoškolským studiem odcestovali i Nesvadba a Číž. „Tolik odchodů je na pováženou, nebude snadné se s tím vypořádat, ale nebojíme se. I proto, že máme v hledáčku pět zajímavých jmen, zkušených talentů z okolí. Zatím ale z taktických důvodů nemohu být konkrétní. Pevně ale věřím, že někteří s námi již odcestují příští týden na nejdůležitější část přípravy soustředění do Kostelce na Hané,“ je optimistou Titkov, pro něhož při hledání je prioritou najít leváka do útoku a pivota obránce na místo Šlachty.

Tomáš Číp ještě v dresu mateřského Zubří
Tomáš Číp: Český nároďák je pro mě uzavřený. Chci reprezentovat Slováky

„Velká škoda, že padl projekt Česko-slovenské interligy. Klub tím přišel o hodně peněz, ale i zahraničních hráčů, které jsme měli předdomluvené,“ přiznal lodivod Valachů.

Minimálně dva nadcházející týdny budou Zubřané pracovat především na kondičce, v případě příznivého počasí budou netradičně maximálně využívat svého venkovního hřiště. „V případě deště budeme trénovat v Rožnově, kde si to ještě pamatuji coby hráč ve svých začátcích. Uvidíme, co s námi změna udělá. Věřím ale, že kluky stejně jako mě situace zdravě nabudí a bude výzvou. Výhodou budou stále vyprodané ochozy, ale vzhledem k třetinové kapacitě divácké rekordy trhat nebudeme,“ směje se.

Extraligoví házenkáři Zubří (v červeném). Ilustrační foto.
Zuberští házenkáři sbírají úspěchy na všech frontách

Do startu přípravy stihne Zubří odehrát okolo desítky přípravných duelů, začne dvojzápasem proti slovenskému mistrovi z Prešova. „Nebudou chybět ani dva turnaje, náš tradiční srpnový Valašský pohár a další v Maďarsku. Kromě tradičních celků z okolí, jako je Kopřivnice či Frýdek-Místek, nás prověří i kvalitní zahraniční týmy,“ těší se Titkov, jenž je po měsíci dovolené zdravě nažhaven. „Čas jsem trávil hlavně doma s rodinou a novým psem – dlouhosrstou kolií,“ upřesnil Titkov.

Jiří Mika
Cílem klubu je vychovat z hráčů reprezentanty, říká trenér zuberské mládeže Jiří Mika