Druhý tým po základní části by podle všeho měla hnát vyprodaná hala. V rozehrané sezoně totiž už několikrát byla téměř zaplněná. „Rozhodli jsme se přidat přenosnou tribunu pro stovku fanoušků Karviné a mezi bývalé střídačky dvě malé pro naše mládežníky. Kapacita haly tak rázem vzroste o dvě stovky na nějakých čtrnáct set diváků," potěšil příznivce Balharek.

I přes velký zájem v obci ale žádný předprodej vstupenek, které nezdražily, se konat nebude. „Nejsme na to zvyklí, navíc vše zvládneme odbavit před zápasem. Aby vše proběhlo co nejhladčeji, fanoušci z Karviné už přijedou s našimi lístky," upřesnil sekretář.

Na každého příchozího bude u vchodu čekat první překvapení – po vzoru utkání házenkářské reprezentace zdarma dostanou papírovou tleskačku s textem: Srdcem Zubřan! „S podporou jednoho partnera se nám jich podařilo zajistit dostatek pro obě domácí utkání. Klub s tím nenese žádné náklady. Navíc kdo bude mít zájem a přijde v předstihu, může si nechat na obličej namalovat zubra, vlajku nebo cokoliv v barvách klubu," láká organizační pracovník.

Aby v zuberské hale vládla pro domácí co nejlepší atmosféra, vedení klubu si v minulých dnech dalo dostaveníčko s fanoušky. „Chceme okysličit formu fandění a především do něj zapojit všechny příchozí. Máme připravenou naši originální valašskou verzi," směje se Balharek. „Celý zápas se ponese v novém duchu, bude se soutěžit o trička a kšiltovky, po dlouhé době vyleze ze svého úkrytu i maskot zubr. Chystáme také překvapení pro hráče," pousmál se Balharek, jenž o případném zájezdu k utkání do Karviné bude informovat až po víkendu.

Kabina druhého celku extraligy po základní části se na nejdůležitější fázi sezony připravuje zodpovědně. Kromě tvrdého tréninku sehrála tři vítězné přátelské duely. „Dvojzápas s Kopřivnicí doma a venku jsme vysoko ovládli, stejně jako poslední s Litovlí. Více než o výsledek zde šlo o test, navíc nám chyběli reprezentanti," poznamenal sekretář. Důležité je, že vítězný duch se z kabiny nevytratil a všichni věříme nejen v postup, ale i medailový úspěch," dodal optimisticky Michal Balharek.

Kompletní nebudou

Zcela ideálně ale příprava neproběhla. „Kromě reprezentantů nám chyběli lehce zranění a nemocní hráči. Kdo konkrétně to byl, ale z taktických důvodů neprozradím. Zcela kompletní v sobotu téměř jistě nebudeme," mrzí trenéra Andreje Titkova, stejně jako neodehrané utkání s Považskou Bystricí. „Zdravotní stav nám to nedovolil, nechtěli jsme zbytečně riskovat. Na druhou stranu je to mrzuté, protože nás mohl prověřit kvalitní soupeř," pokrčil rameny Titkov.