A rozhodně to není nic nereálného, protože Valaši již na podzim na západě Čech slavili (28:25). „Žádná sranda to nebude. Dlouho totiž hrají spolu, je cítit týmový bojovný duch. A mají výborného gólmana, proti němuž jsem ještě sám hrával," poukázal na Motlíka kouč Valachů.

Vítězem dlouhodobé části se již v předstihu stala Dukla Praha. „Získala nejvíce bodů, proto je nejlepší zaslouženě. Nás může těšit, že i ji jsme dokázali porazit," připomněl Titkov,

Základem letošního úspěchu je v neposlední řadě i fakt, že se kabině vyhýbají vážná a početná zranění či nemoci. „Musím zaklepat, ale je to odrazem, kolik a jak zodpovědně trénujeme. S Pavlem jsme asi našli zlatou střední cestu," pousmál se zkušený a úspěšný kouč.

Ten by moc rád minimálně navázal na svůj loňský úspěch, kdy tehdy s Brnem vyválčil bronzové medaile. „Trochu jsme ale nervózní z nadcházející třítýdenní reprezentační přestávky. Ukázalo se, že nám přestávky nesedí. O to zodpovědněji budeme muset během tohoto času pracovat a hrát přípravné zápasy. Už máme domluvené přátelské dvojzápasy s Kopřivnicí a Považskou Bystricí," má jasno Titkov.