„Při rychlém útoku jsem si naskočil na brankáře a došlo ke kontaktu. Dostal jsem kopačku na hlavu. Chvíli to budu asi cítit, ale jinak jsem v pořádku,“ líčila s úsměvem spojka Zubří, která přispěla k domácímu vítězství nad Lovosicemi (28:26) šesti brankami.

Na dva body jste se v neděli nadřeli. Proč?

Čekali jsme, že to bude těžký zápas. Bylo to hodně o bojovnosti a touze vyhrát. O přestávce jsme si v šatně řekli, že to budeme tahat pořád stejně. Drželi jsme náskok dva nebo tři góly. V dramatické koncovce se nám to podařilo udržet a nakonec jsme díky kolektivní bojovnosti vyhráli.

V závěru vypadla časomíra, jak moc to ovlivnilo zápas?

Hodně. Nevěděli jsme kolik je do konce zápasu a pomalu ani jaký je stav. V rozhodující chvíli jsme měli dlouhý prostoj, kdy jsme čekali, až časomíra zase naběhne. Pro hráče to bylo nepříjemné. Ale i s takovými věcmi se člověk musí umět vyrovnat. Výborně zapracovala lavička, která nás na hřišti informovala. Naštěstí jsme náskok udrželi a dobře to dopadlo.

V prvním kole ligy jste dostali facku v Plzni (prohra 27:36 – pozn. red.). Co jste si k zápasu řekli?

Že se musíme jako mančaft zvednout, hrát týmově. Dva dny jsou ale velmi málo na to, abychom se otáčeli zpět k zápasu. V Plzni se nám nedařilo v obraně. Dostali jsme tedy pokyny, co máme zlepšit a snažili se dobře připravit na Lovosice. Myslím si ale, že se k tomu zápasu s Plzní ještě určitě vrátíme.

Příprava na sezonu vám vyšla, proč to najednou v obraně drhne?

To by i nás zajímalo, protože v létě jsme moc gólů nedostávali. Až v posledních dvou zápasech přípravy se nám v obraně přestalo dařit. Začali jsme dostávat víc branek, možná na nás spadla deka. Musíme přidat na bojovnosti, protože obrana je hlavně o ní.

Dnes jste dostal víc prostoru než v Plzni. Jak jste se svým výkonem spokojený?

Vždy je co zlepšovat. Kdybych byl spokojený se svým výkonem, tak by to bylo špatně. Jsem rád, že jsem proti Lovosicím dostal od trenéra důvěru a doufám, že jsem ho nezklamal. Každý hráč chce být na hřišti, i já jsem rád za každou minutu.

V minulé sezoně jste odehrál jen pár zápasu a pak jste se zranil. Jaký byl návrat na palubovku?

Těžký. Poslední soutěžní utkání jsem odehrál naposledy v únoru. Pár zápasů jsem tehdy hrál i se zraněním, ale nebylo to dobré. Omezovalo mě to ve zpracování balónu. Člověk to měl pořád v hlavě. Teď už bych měl být v pořádku. V Plzni to byla moje první ostrá zkouška a dnes druhá. Snad půjde můj výkon ještě nahoru.

V Zubří jste prodloužil smlouvu, rozmýšlel jste se dlouho?

Ani ne, zájem byl z obou stran. Když jsem tady na jaře přišel, tak jsem se hned zranil. Nemohl jsem ukázat, co ve mně je. Oslovili mě z klubu, že by o mě měli zájem. Já jsem byl v Zubří taky spokojený, takže jsem na nabídku kývl. Navíc jsem viděl, že se tady vytváří dobrý mančaft, takže jsem žádné jiné nabídky ani neřešil.

Od jara se tým hodně proměnil. Co říkáte na posily?

Zase je pro mě tým úplně jiný, ale snažíme se to dát na tréninkách nějak do kupy. Zvyknout si na to, jak kdo hraje. S těmi, co přišli, jsem nikdy nehrál, takže je to pro mě nová zkušenost. Všichni jsou to kvalitní hráči. Myslím si, že úroveň šla hodně nahoru.

Autor: DAVID JANOŠEK