„Výhra v Jičíně nás hodně nakopla a teď už se soustředíme jen na to, abychom uvedli věci do pořádku a doma Karviné oplatili porážku. Porážku v Karviné máme stále v paměti a chceme to napravit. Jde o důležité body v boji o čelo vyrovnané tabulky a my doma nechceme rozdávat body vůbec nikomu," burcuje před sobotním utkáním 13. kola s Karvinou (tradičně v 18 hodin) 25letý brankář Gumáren Zubří Petr Orság.

V minulém kole jste po pěti letech vyhráli v Jičíně. Zvedli jste si hodně sebevědomí?

Určitě ano. Věděli jsme, že se nám tam dlouhodobě nedaří a jsme moc rádi, že jsme to konečně zlomili. Je to pro nás velké pozitivum do dalších zápasů.

Je výhra o to cennější, že byla první venku bez Tomáše Řezníčka?

Je to tak. Ukázali jsme, že dokážeme venku vyhrát i bez něj. Všichni jsme se semkli a vyhráli jsme díky většímu nasazení a velké bojovnosti všech hráčů. Ukázali jsme, že i po výpadku na Dukle jsme se dokázali zvednout, a to i bez Tomáše.

Po Jičíně už ale přišla hned na řadu příprava na domácí zápas s Karvinou. Byla v něčem speciální?

Hlavně jsme dostali od pana trenéra Kekrta mnohokrát připomenuto, co se stalo v prvním vzájemném utkání. V něm jsme vedli už o šest gólů a pak jsme o šest ještě stihli prohrát. Na toto si samozřejmě musíme dát pozor.

Taky si ale budete muset vy jako gólman dát pořádný pozor na nejlepšího střelce celé extraligy Radima Chudobu, který už dal letos 108 gólů …

Před každým zápasem se snažím připravit na střelce soupeře, tentokrát budu muset být asi hodně pečlivý. Nejen Chudoba, ale také Vermiřovský bude hodně nebezpečný. Kolem obou těchto hráčů se točí hra Karviné. Navíc když jsou oba dobře bráněni, umí shodit míč na pivoty na brankoviště. Musíme na to být nachystaní jako tým.

Situace na čele tabulky je hodně vyrovnaná, první tři týmy dělí od sebe jen skóre. I z tohoto pohledu bude utkání s Karvinou důležité pro psychiku týmu, že?

Je to tak, uvědomujeme si to. Bude to těžký zápas a pro nás to jsou další velmi důležité body ve hře. Tabulka je strašně vyrovnaná, od prvního do pátého místa je rozdíl jen tří bodů a i další tři týmy jsou těsně v závěsu. Proto je každý bodík důležitý a pro nás dvojnásob, když hrajeme s Karvinou doma. Před našimi fanoušky chceme vítězit a dělat jim radost. Navíc máme Karviné co oplácet, je čas splatit dluhy.

Zápas v Jičíně odstartoval druhou polovinu základní části. První půlku jste odehráli s bilancí osmi výher a tří porážek. To je důvod ke spokojenosti, ne?

Asi jo. Troufnu si říct, že se nám první polovina základní části povedla. Samozřejmě, byly tam nějaké chybky a třeba zápas na Dukle si za rámeček nedáme, tam jsme nechytili začátek a pak byl celý zápas hrozný. Ale celkově si myslím, že to bylo solidní. Samozřejmě ale musíme makat dále, stále je na čem pracovat.