Jeho tým přitom klání čtyř kvalitních celků nezačal dobře, když v pátek na úvod podlehl papírově nejslabšímu výběru turnaje slovenskému Hlohovci. „To jsme nebyli my, i proto jsem měl hned po zápase v kabině s kluky velmi důrazný pohovor," přiznal zkušený kouč Valachů. „Nejsem příznivec žádných teambildingů a jiných novinek. Já si rád vše vyříkám hned a otevřeně," pousmál se šibalsky.

Jeho slova zjevně dopadla na úrodnou zem, když v následujících dvou dnech postupně udolali jak rakouský Krems, tak třetí celek uplynulého ročníku polské ligy. „Papírově jsou tyto celky mnohem výše, ale udolali jsme je bojovností, nadšením a srdíčkem. Přístup byl skvělý, k ideálnímu výkonu nám už mnoho nechybělo. Hlavně v neděli, kdy to na palubovce jiskřilo a nechybělo nadšení ze hry," nešetřil slovy chvály Titkov.

V součtu to nakonec jeho týmu stačilo na prvenství, které týmu pomůže především psychicky. „Hlavně mladým turnaj ukázal, že tvrdá práce a přístup se vyplatí," míní Titkov, jehož svěřence čeká generálku na nový extraligový ročník v pátek od 18 hodin na palubovce rivala z Hranic. „Bohužel nebudeme kompletní. Vedle Doudy s Václavem totiž na marodku po víkendu přibyl i Přikryl, jehož návrat lékaři vidí nejdříve v říjnu. Bohužel zcela fit není ani Martin Hrstka," smutní trenér Zubří.

VÝSLEDKY Zubří na turnaji: HC Robe Zubří – Hlohovec 24:29 (12:12), – UHK Moser Medical Krems 32:29 (15:16), – KS Azoty Pulawy 27:26 (12:13).

Sestava a branky Zubří: Malina 2, Orság, Krůpa – Šlachta 12, Nesvadba 8, Dořičák 9, Douda 10/10, Hrstka 5, Zeman 2, Reček 8, Zahradníček 13, Číž 5, Šustáček 4, Přikryl, Holiš 4, Říha, Václav, Tejzr.

Konečné pořadí turnaje: 1. Robe Zubří, 2. Azoty Pulawy, 3. Krems, 4. Hlohovec.