Basketbalisté KK Jasenice měli v sezoně 2011–2012 úžasnou základní část, ve které vyhráli všech 22 utkání. Na to navázali i v play off, do kterého ze dvanáct týmů postoupily čtyři nejlepší. V semifinále Jasenice postoupila přes Lipník (vyhrála oba duely) a ve finále, ve kterém se utkaly dva nejlepší týmy, si Valaši poradili s Prostějovem C.

V prvním zápase zvítězili Valaši na Hané o patnáct bodů (81:66) a do domácí odvety si tedy vezli luxusní patnáctibodový náskok. Jenže se stalo to, co málokdo čekal. Odveta se proměnila v pořádné drama. Jaseničtí totiž začali velmi špatně a soupeř se chytil své šance.

„Druhé finále jsme začali špatně. Soupeř jel nadoraz, rozstřílel se a dařilo se mu skoro všechno, na co sáhl. My jsme mu špatnou obranou dávali dost prostoru. Náskok z Prostějova byl rázem ten tam, v jednom okamžiku byli Prostějovští naběhnutí i na postup," připomněli trenéři Jan Odstrčilík a Petr Nachtmann situaci, kdy hosté na Valašsku ve druhé čtvrtině vedli o šestnáct bodů a teoreticky tak vlastně postupovali.

Naštěstí po změně stran se domácí basketbalisté zmátořili a pomalu se vrátili do zápasu. Byli už jen jediný bod pozadu, ale v závěru přece jen urvali vítězství hosté. Jelikož ale Prostějov vyhrál jen o čtyři body a v Prostějově vyhrála Jasenice o 15 bodů, z celkového vítězství ve finále se radovala právě Jasenice.

„Ve druhé půli jsme zlepšili obranu a velice těžce a pomalu jsme náskok stahovali. Chvilinku to vypadalo, že vítěznou šňůru nepřerušíme, ale taktickými chybami v závěru nám výhra o kousíček utekla. Trošku nás samozřejmě mrzí, že jsme vůbec poprvé v celé sezoně prohráli až v úplně posledním utkání, ale finále jsme i tak vyhráli, to je hlavní," dodali koučové.

Jako vítěz obltasního přeboru střední Moravy má KK Jasenice právo postupu do druhé ligy. O tom, zda této možnosti nakonec v reálu využije, či ne, se rozhodne v nejbližších týdnech.

Výsledek 2. finále: KK Jasenice – Prostějov C 66:70 (19:28, 36:46, 52:55).

Body KK Jasenice: Bezděk 21, David 11, Riemer 9, Kabourek 9, M. Odstrčilík 6, Klimek 5, Vyroubal 3, Kročil 2, Bartunčík, Buchta, L. Nachtmann. Trenéři: P. Nachtmann, J. Odstrčilík.

První zápas vyhrála Jasenice 81:66,

vítěz play off – KK Jasenice.