První nehoda se stala na silnici I/57 u Valašského Meziříčí. Před tři čtvrtě na pět zde projížděl devětačtyřicetiletý muž ze Vsetínska se Škodou Octavia směrem do Valašského Meziříčí. „Auto dostalo smyk, přejelo do protisměru a bokem narazilo do protijedoucího auta Kia Rio. Octavia pak zůstala v pravém pruhu směrem na Valašské Meziříčí, kde do ní narazila sedmadvacetiletá řidička ze Vsetína s vozidlem Volkswagen Golf jedoucí od obce Bystřička," vylíčil hromadnou srážku vsetínský policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Střet podle jeho slov odnesly jenom plechy, nikdo nebyl ve vozidlech zraněn. Škoda na všech vozidlech přesáhla sto tisíc korun. Dechové zkoušky u všech řidičů byly negativní.

K dalšímu karambolu vyjížděli dopravní policisté o půl šesté ráno do ulice Ostravská v Rožnově pod Radhoštěm. Střetly se zde dva vozy značky Ford. „I zde to odnesly jenom plechy vozidel," poznamenal Malcharczik.

Po šesté hodině pak nedaleko vesnice Bystřička havarovala do svodidel Škoda Felicia. I v tomto případě sčítali policisté pouze hmotné škody. Nikdo se nezranil.

Podle policejního mluvčího může aktuální počasí řadu řidičů překvapit. Nad ránem to jsou časté mlhy, které mohou na některých místech na vozovkách namrzat. „Řidiči by měli tuto skutečnost předvídat a rychlost jízdy tomu přizpůsobit. Je na zvážení, zda si k předpokládanému času jízdy nepřidat raději nějakou rezervu," doporučil Vladislav Malcharczik.(