V sedmi případech nadýchali provinilci do jednoho promile. Další už tuto hranici překročili.

„V sobotu policisté přistihli v Horní Lidči řidičku, která nadýchala 1,99 promile. V neděli opět v Horní Lidči řidič nadýchal 1,73 promile a v Rožnově pod Radhoštěm také řidič měl výsledek dechové zkoušky 1,53 promile,“ nahlédl do víkendových statistik policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Rekordmanem se ale stal v sobotu po osmé večer teprve dvacetiletý řidič ve Valašském Meziříčí, který v silné opilosti nezvládl řízení a naboural dvě zaparkovaná auta. Po nehodě mu policisté naměřili v dechu 3,01 promile alkoholu.

„S dalšími třemi mladými lidmi jel Škodou Felicií okrajovou částí města mezi zástavbou rodinných domů. Naboural do zaparkovaného osobního auta značky Peugeot, které následně narazilo do dalšího zaparkovaného vozu Mazda. Řidič Felicie poté ještě naboural do kovového zábradlí a oplocení domu. Lehce se při nehodě zranil, stejně jako jeho spolujezdkyně,“ popsal Vladislav Malcharczik.

Škoda na Felicii dosáhla dvaceti tisíc korun, na Peugeotu se vyšplhala na dvě stě padesát tisíc korun. Mazda byla poničena za šedesát tisíc. Oprava zábradlí a plotu bude stát deset tisíc korun.

„Kolegové řidiči zadrželi řidičský průkaz a zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento lze podle trestního zákoníku uložit až tři roky vězení,“ uzavřel Malcharczik.

Na světových hrách World Police & Fire Games v srpnu 2019 v čínském Chengdu získal vsetínský Pavel Obr pět medailí.
Policista ze Vsetína vylovil z čínských bazénů celkem pět medailí