První nehoda se stala v pátek před pátou hodinou odpoledne v Dolní Bečvě. „Devětaosmdesá­tiletá žena šla po chodníku ve směru od obce Prostřední Bečva. Náhle vstoupila do vozovky, a to právě ve chvíli, kdy tudy projížděl šestačtyřicetiletý řidič s vozem Škoda Fabia," vylíčil policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Při následné srážce se důchodkyně lehce zranila. Poranění si vyžádalo převoz do nemocnice. Dechové zkoušky u chodkyně i řidiče z Hranicka byly negativní. Šoférovi vznikla na autě škoda pět tisíc korun.

V pondělí před sedmou hodinou ráno se podobná situace opakovala u mostu přes řeku Bečvu ve Smetanově ulici ve Vsetíně. „Jedenadvaceti­letému řidiči vozu Opel Astra ze Vsetína, který je směrem od centra, vstoupil z jeho pravé strany na přechodu pro chodce bez rozhlédnutí jednašedesátiletý Vsetíňan," popsal Malcharczik.

Řidič i přes prudké brzdění nedokázal střetu zabránit. „I zde chodec utrpěl lehké zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice," doplnil Malcharczik. Dechové zkoušky opět neprokázaly požití alkohol. Škoda na autě je tisíc korun. (mib)