VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zašovské slavnosti nalákaly stovky lidí. Podívejte se

Zašová - Tradiční Zašovské slavnosti spojené s gastrofestivalem Lovefood se konaly v sobotu na prostranství před Kulturním domem v Zašové. Zajímavý kulinářský a kulturní program nalákal stovky lidí. Návštěvníci mohli ochutnat hovězí burger v domácí bulce, italské rizoto nebo líčka na víně. Z hudebních hvězd zazpívala Olga Lounová nebo Bohuš Matuš.

5.9.2015 AKTUALIZOVÁNO 7.9.2015
SDÍLEJ:

Tradiční Zašovské slavnosti spojené s gastrofestivalem Lovefood se konaly v sobotu na prostranství před Kulturním domem v Zašové. Zajímavý kulinářský a kulturní program nalákal stovky lidí.Foto: Deník/David Janošek

Program začal o půl dvanácté dopoledne slavnostním slovem starosty a organizátorů. Jako osobnost obce byl oceněný Jan Slavík, stříbrný medailista z Mistrovství ČR v páce v kategorii dorostenci. Dalším bodem programu byla slavnostní sabráž neboli otevírání láhve sektu pomocí šavle, které se zhostil vicemistr republiky Filip Nagy. Následovala vystoupení místních spolků. „Snažili jsme se v programu nabídnout jak místní organizace, tak rovněž hudební hvězdy, jako je Bohuš Matuš nebo Olga Lounová," vysvětlila organizátorka kulturního programu Eliška Krupová.

Právě koncert známé zpěvačky nalákal řadu místních občanů. „Ještě jsem ji nikdy neslyšela naživo, tak jsem po práci ze zvědavosti přišla. Její koncert se mi líbil," chválila Alžběta Ivanová ze Zašové.

K večeru pak své umění předvedlo dívčí houslové trio Inflagranti nebo italské duo Insieme. Hudební program zakončila po jedenadvacáté hodině kapela Dargis.

Součástí Zašovských slavností byl také gastrofestival Lovefood pořádaný Místní akční skupinou Rožnovsko. Návštěvníci mohli ochutnat především speciality od regionálních restaurací.

Podávala se například domácí játrová paštika, grilovaný banán ve slanině, čerstvý norský losos, letní dezerty nebo pivní speciály. „Servírují se degustační porce tak, aby toho lidé ochutnali co nejvíce," přiblížil organizátor gastrofestivalu Ondřej Neuman. Vybraní výrobci pak prodávali své výrobky na farmářském trhu.

Jedním z kuchařů, který v rámci kuchařských show na pódiu ukazoval své umění, byl také Jiří Eichner ze Staré gardy Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.

Divákům předváděl, jak se správně má nožem vykostit kuře. „Následně jsem podle staročeského receptu připravil kuřecí roládu," dodal kuchař Eichner. Roládu doplnil mimo jiné játry, houbami nebo rozinkami.

Domácí zákusky přivezly personál z MaiCafe Rožnovská kavárnička. Lidé mohli ochutnat speciality jako třeba pohankový banánový chleba nebo japonský čaj Matcha. „Je to zelený čaj v prášku. Takový nakopávač, ale bez kofeinu," popsala Jana Študentová z MaiCafe.

DAVID JANOŠEK

Autor: Redakce

5.9.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Tipy Deníku

Kam za zážitky nejen o víkendu? Inspirujte se na novém webu Tipy Deníku

Výstava nejen hraček v Hulíně - v budově staré školy, kde je nyní také knihovna.

Dětství našich babiček připomíná muzeum hraček

AUTOMIX.CZ

GALERIE: Nejvtipněji naložené vozy na silnicích. Nákladem je vše, co si zamanete

Kromě přepravy cestujících je auto od nepaměti využíváno k převozu nákladu. A jak dnes uvidíte, je tím myšleno doslova jakéhokoliv nákladu. Připravte se na bizarní přehlídku převážených věcí všeho druhu, kdy vás už nepřekvapí ani auto naložené v dalším autě.

Letní Flora zve na setkání v Rajské zahradě, terakotovou armádu i řadu hvězd

Především záplavu pestrobarevných květů vrcholícího léta nabízí letní etapa mezinárodní květinové výstavy a zahradnického veletrhu Flora Olomouc.

ON-LINE: O bolestech zad i cvičení v práci

Co dělat, aby vás nebolela záda? Funguje Vojtova metoda i pro dospělé? A jak si třeba krátce zacvičit během pracovní doby? Nejen na to se můžete ptát vedoucí fyzioterapeutky Kroměřížské nemocnice Pavly Zemanové. Odpovídat vám bude středu 23. srpna v čase od 10 do 11 hodin.

Primář Bartoník: Neurologie je v současnost velmi dynamicky se rozvíjející obor

ON-LINE ROZHOVOR BYL UKONČEN / Primář neurologického oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně Jan Bartoník odpovídal na dotazy čtenářů Deníku

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení