„Program odstartovala skupina Aparty ze Slavičína, která svým indie-rockem příjemně překvapila. Kdo přišel už na začátku, jistě nelitoval,“ popsal organizátor Martin Šeliga.

Tabáskova partyja, která nastoupila jako druhá, se tentokrát představila přímo na domácí půdě a rozhodně nezklamala. Tradičně vynikající výkon předvedla i mladá holešovská formace Segment.

„Ten den to bylo už naše druhé vystoupení. Čekalo nás ještě třetí, takže jsme se ve Valašské Polance nezdrželi a hned po našem pásmu odjeli,“ prozradil zpěvák Ondřej Blaho.

Příznivce kvalitního českého metalu potěšila hranická skupina Memoria, po níž na hutnosti poněkud ubrala sestava hrající pod názvem Charlie Straight. Největším překvapením letošního rockování však bezesporu byla prešovská parta Helenine oči.

„Tento čerstvý východní vítr vzbudil spontánní odezvu v publiku a sami muzikanti si posluchače nemohli vynachválit,“ popsal Šeliga.

Ostřílení Street69 připravili set písniček z připravovaného alba a ukázali, že umí zahrát nejen převzaté skladby. Poněkud se zpožděním vystoupila bratislavská kapela Vanilla Club, která letošní Valašské rockování uzavřela.