Lžičky se chopil a med ochutnával také Radek Studentský s dětmi. Sám je včelař, a tak jsou mu podobná setkání blízká.

„Ochutnal jsem všechny vzorky. Vesměs se jedná o medovicové medy až na dva, které jsou květové,“ informoval krátce po koštování.

Prozradil, že mezi sedmi vzorky našel svého favorita, kterému dal hlas. „Ale bylo to těsné, rozhodoval jsem se mezi dvěma,“ přiznal.

Třetí ročník akce se mu i přes nepřízeň počasí líbil. „Jen mi tady chybí něco, co by lidi ještě víc přitáhlo. Třeba jarmark se včelařskými produkty nebo soutěž pro děti,“ podotkl.

V sobotu 19. srpna 2017 se v Karolince konal devětadvacátý ročník tradičního Sklářského jarmarku. Součástí bohatého programu byl také den otevřených dveří v místní sklárně. Podívat se, jak se zdobí sklo, přišly stovky lidí.
Sklářský závod otevřel veřejnosti své dveře během Sklářského jarmarku

Den medu a písniček je podle slov pořadatelů oslavou konce včelařského roku. Ten letošní ohodnotil dlouholetý včelař a člen Včelařského spolku Jablůnka Martin Biel, co se množství medu týče, jako nejslabší, a to za posledních třicet let, co se včelám věnuje.

„Jednak v okolí řádí včelí mor a onemocnění varroáza, jednak nepřeje počasí,“ postěžoval si. Prozradil, že zatímco jiné roky stáčí dvacet až třicet kilogramů na jedno včelstvo, letos to bylo jen devět kil.

Stejně mluvil i další vášnivý včelař a rovněž člen Včelařského spolku Jablůnka Petr Hajda.

„Medu je málo v celém Zlínském kraji. Může za to hlavně špatné jaro, kdy byly mrazy i v květnu. Pak přišlo sucho, které trvá až doteď,“ uvedl. Vlastní přes šedesát včelstev a přiznal, že starat se o ně není jednoduché. „Je to náročná práce, na výdělek to není v žádném případě. Na druhou stranu je to moje srdeční záležitost, včelám se věnuju asi od svých dvanácti let,“ prozradil Hajda.

Ze soutěžních vzorků nakonec návštěvníci vybrali jako vítězný med Martina Biela. Druhým nejlepším medem se pyšní René Kachtík.

Nehoda u Lačnova si vyžádala čtyři zraněné
Nehoda u Lačnova si vyžádala čtyři zraněné